Nesil Yayın Grubu, ‘Başarı Kütüphanesi’ adlı projesi ile Türkiye’de her okulu ve öğrencileri kitapla buluşturuyor. Proje kapsamında ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilere kitaplık hediye edilecek. Kitaplıkta yer alan kitaplarla öğrencileri okumaya yöneltmek amaçlanıyor.

Nesil Yayınları Müdürü İsmail Demirci, ‘Başarı Kütüphanesi’nin hedefini okullarında dereceye giren ya da aktivitelerde başarı elde eden öğrencileri ödüllendirmek ve kendi kütüphanelerini oluşturmalarına katkı sunmak olarak açıkladı. Demirci, “Geleceğin büyükleri olan çocukları ve gençleri kültürel anlamda desteklemek ve kitapla hemhal olmalarını sağlamak onların geleceğine yapılacak en büyük yatırımdır. Eğitim çağındaki çocukların ve gençlerin, okul dersleriyle birlikte edebiyat, kültür, sanat, tarih, ahlak vb. konularda kendilerini geliştirmeleri, hayata ve olaylara dair yeni ve orijinal bakış açıları kazanmaları geleceğe daha sağlıklı bakmamızı sağlayacaktır.” dedi.

Projenin içeriğine değinen Nesil Yayınları Genel yayın Yönetmeni Ekrem Altıntepe de ‘Başarı Sizden Ödüllendirmek Bizden’ sloganlı proje ile başarılı öğrencilere içi kitapla dolu bir kitaplık hediye edileceğini bildirdi. Altıntepe, “Yarıyıl sonunda ve yılsonunda okullarında dereceye giren veya etkinliklerde başarı sağlayan öğrencilere hediye edilecek kitaplıkta, okuma zevklerine ve seviyelerine göre hazırlanmış roman ve hikâye kitapları yer alacaktır. Özel ve şekilli bir tasarıma sahip olan kitaplık, suntalam malzemeden duvara monte edilebilecek bir şekilde yapılmıştır.” diye konuştu.
Nesil Yayınları Proje Sorumlusu Mesut Sarı ise sosyal sorumluluk kapsamında geliştirdikleri projede hedeflerinin sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak Türkiye’deki tüm okulları kitapla buluşturmak olduğunu kaydetti.