Malatya’da TOKİ tarafından dar gelirli aileler için inşa edilen ve çatısı kuvvetli rüzgar nedeniyle uçan konutların tavanı, yağmur suyunu sızdırıyor. Vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor.

Yeşilyurt ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde dar gelirli aileler için inşa edilen TOKİ konutları arasında yer alan CY A-4 blok binasının çatısı bir süre önce kuvvetli rüzgar nedeniyle uçtu. Zaten ihtiyaç sahibi olan aileler çatıyı onarma imkanı bulamadı. Çatının onarılmaması sonucu yağmur ile kar yağışı sonrası üst katlardaki dairelerin tavanları yoğun şekilde su sızdırmaya başladı.

Binanın son katında yaşayan Songül Yasar isimli vatandaş, çatının zarar görmesinin ardından Malatya Valiliği’ne durumu bildirdiklerini belirtti. Yetkililerin ‘yapacağız’ demelerine rağmen çatıyı onarmadıklarını anlatan Yasar, “Çatımız uçtuktan sonra her yağmur ve kar yağışı sonrası tavandan ciddi şekilde su sızmaya başladı. Evin bir çok yerinden su sızıyor. Hatta alt katlara bile iniyor. Eşim bedensel engelli. Ayakkabı boyacılığı yapıyor. 2 çocuğum var, onlar da okula 2 kilometre yürüyerek gidip geliyor.” dedi.

Zakine Karagöz isimli vatandaş ise yaklaşık 1,5 ay önce binanın çatısının hasar gördüğünü hatırlattı. Çatının zarar görmesinin ardından her yağış sonrası tavandan yoğun su sızdığını söyleyen Karagöz, ciddi sıkıntı içinde olduklarını kaydetti.