Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından kurulan Avrupa Gönüllü Hizmeti Ofisi, Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akredite edilerek faaliyetlerine başladı. Ofis, her yıl onlarca Karşıyakalı genci Avrupa'ya gönderecek. 17 - 30 yaş arası ve orta derecede İngilizce bilen her genç, projeye katılabilecek.

Gençler, gidecekleri ülkede 2 - 12 ay arasında değişen sürelerle gönüllü hizmet yapacak. Yurt dışında uzun dönem kalamayacak durumdaki engelli ya da imkanları kısıtlı gençler, 2 - 8 haftalık kısa süreli programlara katılabilecek. Gönüllü gençlerin ulaşım, barınma, sigorta ve harçlık gibi giderleri, projeden karşılanacak. Yalnız başına yurt dışına gidemeyecek durumdaki engelli gençlerin refakatçi masrafları da tamamen projeye ait olacak. Belediye Strateji Geliştirme Müdürlüğü'ne başvurularını iletebilecek olan gençler, 399 43 38 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilecek. 'Gençliğin Belediyesi' isimli Facebook sayfasından da hem bu projeye ilişkin hem de gençlere sunulan diğer Avrupa fırsatlarına ilişkin gelişmeler takip edilebilecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Eğitim, kültür, spor gibi farklı alanlarda fırsat eşitliği yaratmaya çalıştığımız Karşıyakalı gençlerimiz için hizmette sınırları aştık. Avrupa Gönüllü Hizmeti Ofisimiz aracılığıyla her yıl onlarca gencimizi Avrupa'ya göndererek, gelecekleri adına önemli kazanımlar elde etme fırsatı sunacağız. Gençlerimiz yeni kültürlerle tanışmak, yeni beceriler kazanmak, yabancı dil bilgilerini geliştirmek ve unutulmayacak tecrübeler yaşamak için bu fırsatı kaçırmasın." dedi.