Peygamber Yolu Derneği'nin Türkiye genelinde bu yıl 2.’sini düzenlediği ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in(sav) hayatını konu alan kitapları okumaya teşvik amacıyla başlattığı ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında, Gaziantep Nizip Özel Afitab İlkokulu öğrencisi Azra Sıla Akın Türkiye birincisi oldu.

Sınavda soruların tamamını doğru cevaplayan Özel Afitab İlkokulu öğrencisi Azra Sıla Akın Türkiye genelinde ilköğretim kategorisinde birinci oldu. Azra Sıla Akın; "Öğretmenlerimin teşviki, ailemin desteği ve okul idaresinin sağladığı ortamda hazırlanarak sınav sonucunda Türkiye 1. oldum. Çok sevinçliyim. Asıl kazancım ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hayatını daha iyi öğrenmek ve onu tanımak oldu." dedi

Türkiye Genelinde 1. olan öğrencisini tebrik eden Okul Müdürü Kemal Şener, kitap okumaya büyük önem verdiklerini söyledi. Öğrencilerin tüm soruları doğru cevapladığını belirten Şener, “Öğrencilerimiz Türkiye geneli düzenlenen yarışmada ilçemizi en güzel şekilde temsil etmiştir.” dedi.

Türkiye 1. olarak Niziplilere büyük sevinç yaşatan Azra Sıla Akın hediyesini Gaziantep'te düzenlenen törenle aldı.