Herkes O'nu Okuyor yarışmasının finalinde dereceye girenler, Fırat Kültür Merkezi'nde (FKM) düzenlenen programla ödüllerini aldı. Yarışma sonucunda Türkiye geneli bütün kategorilerde 360 umre, 800 mini İpet, yüzlerce bisiklet ve kol saat hediye edildi.

'Herkes Onu Okuyor' yarışmasında dereceye girenler FKM'de düzenlenen programda ödüllerini aldı. Dereceye giren yarışmacılara umre, mini İpet, bisiklet ve kol saati hediye edildi. Halk müziği sanatçısı Gökmen şarkılarıyla, 13 farklı ülkeden öğrencilerin katılımı ile oluşan mozaik dünya korosu ise ilahileri ile programa renk kattı. Dört kategoride gerçekleşen yarışmada ilkokullarda Şanlıurfa'dan Arda Çalık, ortaokullarda Ağrı'dan Emrullah Koçyiğit, liselerde İstanbul'dan Nergiz Buruşuk ve yetişkinlerde Ankara'dan Esra Tunç birinci olarak umreye gittme hakkı kazandı.

Programda çerçevesinde katılımcılara seslenen yazar Reşit Haylamaz, "Hocamız, memlekette bu çapta ilk defa asr-ı saadeti bu kadar gündeme getiren ilk insandı. Bir terbiyeden geçtik biz medeni bir terbiyeden. Dolayısıyla o ne yaptıysa onun yaptığını yapmak bizim için en temel süvar olur. Damarımıza basıldı tepki vermedik. Üzerimize gelindi karşılık vermedik. Yarın itibariyle kardeşler Hz Yusuf'un kardeşleri gibi size bunca tuzak kursa, kötülük yapsa da, hakikat ortaya çıktıktan sonra diyecekler o gün dedikleri gibi işte bugün yarın ya da çok yakın bir gelecekte bunu söylediklerinde eğer gerçekten affede biliyorsanız gerçekten paralelsiniz. Asr-ı Saadetin paraleli." dedi.

Yarışma ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Haylamaz, "Program Mevlit Kandilinden bu tarafa devam eden bir sürecin noktası konulmuş haliydi. Bugün itibariyle Türkiyer geneli ödüllerini biz burda takdim etmiş olduk. İllerde her ilin kendi içerisinde dereceye girenlerine bizim birlikte çalışmış olduğumuz dernekler ödüllerini verdi. O ödülleri kazanan insanların arasında yapılmış ikinci bir yarışmanın neticesinde Türkiye derecesine giren insanların ödülleri burada verilmiş oldu böyle güzel bir programla. Katılan insanların heyecanı güzeldi ve Efendimiz'i bir kez daha yad etmeye vesile oldu. İnşallah biz bundan sonra O'nunla bir ömür diyoruz ve önümüzdeki yılın çalışmalarını inşallah şimdiden başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ortaokul seviyesinde dereceye giren yarışmacılara ödülünü veren Silivri cezaevinde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın eşi Şule Karaca, eşinden mesaj getirdiğini söyledi. Karaca, 'Halktan uzak Hak'ka yakın Medrese-i Yusufiye'den sevgi ve muhabbetlerini iletmemi istedi." dedi. Şule Karaca, "Hak'kı hak, batılı batıl bileceğimiz bir ömür sürmeyi Allah hepimize nasip etsin. Allah var gam yok." ifadelerini kullandı.

Yarışma sonucunda Türkiye geneli bütün kategorilerde 360 umre, 800 mini Ipad , yüzlerce kişiye bisiklet ve kol saat hediye edildi.