Çarşamba’da ‘Herkes O’nu Okuyor’ kitap okuma yarışmasında kazandığı ödülü yurt dışında su kuyusu açılması için bağışlayan özel restoran çalışanları, yaklaşık 1 ay sonra amaçlarına ulaştı.

Samsun Çarşamba’da bir restoran tarafından çalışanları arasında yapılan ‘Herkes O’nu Okuyor’ kitap okuma yarışması sonrası verilen ödül, Uganda’da su kuyusu açma seferberliğine dönüştü. Kazanılan 2 bin liralık ödülü 4 bin dolara tamamlamak için restoran müdürü Ali Kota öncülüğünde 1 ay boyunca çabalayan restoran çalışanları ‘Vuslat’ adını verdikleri su kuyusunun açılması için gerekli hazırlıklarını tamamladı. 4 bin doları tamamlayan restoran çalışanları temsili çeki Kimse Yok Mu Samsun Şubesi Başkanı Cemil Başbay’a takdim etti.

Restoran müdürü Ali Kota su kuyusu için başlattıkları çalışmalarının tamamlandığı için mutlu olduğunu belirterek, "BM raporuna göre yılda 30 bin kişi sağlıksız su kaynaklarından ölüyor. Afrika bu anlamda açlığın ve susuzluğun ölümle burun buruna yaşandığı bir coğrafya. Bu yüzden Çarşamba’dan Uganda’ya uzanan bu eli çok önemsiyoruz. Ben şahsen Afrika’da açılan su kuyularını her duyduğumda ve seyrettiğimde duygulanıyordum. Şimdi buna bir katkı da bizim yapmış olmamızdan dolayı son derece mutluyum. Nasipse kuyumuz 3 ay içerisinde bitmiş olacak." diye konuştu.