Eskişehir’de 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Eskişehir’de bu yıl binlerce kişi, Yunus Emre Kültür Sanat ve Sevgi Derneği (YUSEV) ile Peygamber Yolu Derneği tarafından organize edilen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına katıldı. Hz. Muhammed’i (s.a.v)'i tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının sonuçları belirlendi. 4 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışma sonunda, dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Kur'an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan törende duygulu anlar yaşandı. Törende, sunucu Reha Yeprem, okuduğu Naat-ı Şerif ve şiirler, sanatçı Taha ise söylediği ilahiler ile katılımcıları duygulandırdı.

Yarışmayı düzenleyen iki dernek adına bir konuşma yapan Mehmet Akman, amaçlarının Peygamberimiz (s.a.v.) tanıtmak, anlatmak olduğunu söyledi. Peygamberimizin insanlığı cahilliğin dehlizinden alıp, güzelliği, hoşgörüye ve sevgiye yönelttiğini kaydetti. İnsanlığın ve dünyanın Peygamberimizi tanımadıkça, anlamadıkça, sünnetini yaşamadıkça kurtuluşa eremeyeceğinin altını çizen Akman, “Gelin hep birlikte Peygamberimizin sünnetini yaşayalım. Gelin hep birlikte sevgi, saygı, hoşgörü ve adaletli olalım. Gelin Peygamberimizin yaşantısı ile Kur'an-ın emrettiği doğrultuda yaşayalım, kurtuluşa erelim.” diye konuştu.

Eski Vaizlerden Mustafa Hacet de törende, ‘Peygamberimizi anlayalım, onun yolundan gidelim’ konulu bir konferans verdi.

Daha sonra 4 ayrı dalda düzenlenen yarışma sonunda dereceye girenlere dereceye girenlere bisiklet, laptop, Ipad mini gibi hediyelerinden oluşan ödülleri verildi. Dereceye girenler yarışma sayesinde Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatını daha iyi idrak ettiklerini söyledi.