Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen Mersin'de Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM) tarafından organize edilen Herkes O'nu Okuyor yarışmasının şampiyonu görme engelli Mehmet Ercan Çaltı oldu. Çaltı umreye gitmeye hak kazandı.

Peygamber Efendimizi (SAV) daha iyi tanımak ve tanıtmak için düzenlenen ve binlerce kişinin başvuru yaptığı ‘Herkes Onu Okuyor’ yarışmasına Mersin İl ve İlçelerinde içinde yüze yakın engellinin bulunduğu 23 bin 811 kişi katıldı. MEKADİM'in teşvikleriyle engelli vatandaşların da sınava hazırlanmaları için kitapların seslendirilmiş halleri, görme engelli vatandaşlara hediye edilmişti. Sesli kitapları dinleyerek yarışmaya hazırlanan görme engelli Mehmet Ercan Çaltı, refakatçi eşliğinde girdiği sınavda Mersin birincisi oldu. Çaltı yarışmanın büyük hediyesi olan umre ziyareti kazandı. Aynı sınavda engelli vatandaşlardan iki kişi tablet bilgisayar kazanırken bir kişi ise
MP5 çalar sahibi oldu.

Yarışmada birinci olan Mehmet Ercan Çaltı, MEKADİM sayesinde sınava hazırlanabildiklerini ve
seslendirilen kitapları defalarca dinleme imkanı bulduklarını kaydetti. Gözlerinin görmüyor olmasının O’nu(SAV) sevmesine engel olmadığını anlatan Çaltı "O bütün alemlere rahmet olarak gönderilen Şefkat Peygamberi. Bizlere de ahirette şefaatçi olması dileğiyle hayatını öğrenip anlatmak istedik. Sınavda başarılı olacağıma inanmıştım. Bu sınav, söylendiği gibi kaybedeni olmayan bir sınav. Bizim de nasibimizde umre kazanmak varmış. Emeği olan herkesten Allah razı olsun, çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Mersin'de yarışmada dereceye girenlerin ödülleri pazartesi günü Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek törenle verilecek.