Bu yıl ikincisi düzenlenecek 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının Kars ayağı, Ay Işığı Eğitimciler Derneği'nin düzenlemiş olduğu, 'Kutsal Emanetler' sergisiyle başladı. Sergiyi gezenler yarışma hakkında bilgi alırken 'Salavat' halkasına da dahil olabiliyor.

Türkiye genelinde, Peygamber Yolu Derneği’nin organize ettiği 'Herkes O'nu Okuyor' kitap okuma yarışmasının Kars ayağında paydaş dernek Ay Işığı Eğiyimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koç, 81 il ve ilçelerinde gerçekleşecek etkinlikle Hz. Muhammed (SAV)'in hayatını öğreneceklerini ve öğrenilmesine de fırsat oluşturacaklarını söyledi.

'MUHAMMEDİ RUH UNUTTURULMAYA ÇALIŞILIYOR'

Şehir merkezinde değişik noktalarda açılan 'Kutsal Emanetler Sergisi' ile 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasının startını verdiklerini hatırlatan Koç, insanlığın Hz. Muhammed'i doğru şekilde tanıması ve anlamasının her dönem ihtiyaç olduğunu ve zaman ihtiyarladıkça Kur’an’ın gençleştiğini şimdi çok daha iyi anladıklarını ifade ederek, "Efendimiz'in ahlakı Kur’an'dı. İnsanlığın dertlerine, problemlerine çözüm diye sunulan her şey; bize, Efendimiz'i unutturdu. Biz de bu kutlu yolda koşanları görüyoruz ve istiyoruz ki 'Muhammedi Ruh'un unutturulmaya çalışıldığı bu zamanda; kalemler O'nu yazsın, diller O'nu söylesin, gözler O'nu okusun. Herkes O'nu Okuyor' yarışması ile 1 yıll önce Efendiler Efendisi'ni bilmeye dair yüreklerimize düşen kor hiç sönmeyecek. Peygamber Efendimiz'i daha iyi tanıyabilmek ve tanıtabilmek için varız inşalah, var olmaya devam edeceğiz izni ilahi çerçevesinde. Bugün haberlerini alıyoruz ki Türkiye'yi aşan yarışmamız, dünyanın 163 ülkesinde düzenlenme yolunda. İstiyoruz ki herkes Peygamberimiz'i tanısın ve tanıdıkça daha da çok sevsin." şeklinde konuştu.

'YARIŞMA DÖRT AYRI KATEGORİDE'

Peygamber Yolu Derneği’nin bu yıl ki yarışmayı ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere dört ayrı kategoride yapacağını açıklayan Koç, seçilen kitapların her yıl faklı olacağını; lise ve yetişkin kategorisindeki kitaplarda her yıl Hz. Peygamber'in bir yönünün ön plana çıkartılacağını ifade etti. Bu yıl lise kategorisinde şiddete karşı duran ve nebevi bir duruşu gösteren Hz. Peygamber'in yaptıklarını anlatan ‘Sulh Peygamberi’ isimli eserin okunacağını, yetişkin kategorisinde ise 'İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle Peygamber Efendimiz' isimli kitabın okunacağını kaydetti.

KAYITLAR BAŞLADI, 8 MART SON TARİH

Yarışmanın kaybedeninin olmadığını ifade Gönül Erleri Çalışanları Derneği (GÖÇADER) Başkanı Savaş Yağdıran ise 8 Mart'a kadar kayıtların www.herkesonuokuyor.com adresine yapılacağını ifade ederek, "Efendimizin hayatını okuyan herkes kazanıyor. Yine de Ay Işığı Eğitimciler Derneği dereceye girenlere başta umre olmak üzere birçok hediye verecek. Bizler de destekçileri olacağız." diye sözlerini tamamladı.