Hz. Peygamber'in (sav) hayatını öğrenme ve anlaşılmasını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde, gerçekleştirilen sınavda ilköğretim Türkiye birincisi Ordu'nun Ünye ilçesinden çıktı. Sınavda sorulan soruların tamamına doğru cevap veren Ordu Dolunay Koleji 4. sınıf öğrencisi Muhammed Bera Kayış, birinci oldu.

Peygamber Yolu Derneği tarafından Türkiye genelinde 'Kaybedeni Olmayan Yarışma' sloganıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması 2 kategoride düzenlendi. 28 Mart tarihinde salon sınavı şeklinde yapılan sınavda, Türkiye genelinde ilköğretim kategorisinde Zeynep-Erhan Kayış çiftinin çocukları Muhammed Bera Kayış, birinci oldu.

Başarısını ailesi ve öğretmenlerine borçlu olduğunu söyleyen Bera Kayış, "Herkes O'nu Okuyor yarışmasını başından beri ilgi ile takip ediyorum. Çünkü konu Peygamber Efendimizi (sav) okumak ve anlamak olunca benim için daha önemli oluyor. Beni bu sınava teşvik eden annem, babam Fatsa Özel Dolunay Koleji sınıf öğretmenim Sümeyye Kaya'ya teşekkür ediyorum." dedi.

"OKUDUĞU KİTABI YAŞAMAYA BAŞLADI"
Anne Zeynep Kayış ise "Muhammed bu yarışmaya başından beri çok ciddi bir şekilde hazırlandı. Özellikle de sınıf öğretmeni Sümeyye Kaya ile birlikte. Özellikle konu Peygamber Efendimiz (sav) olunca daha ciddi çalıştılar. Hatta okuduklarından bazılarını uyguladı bile. Kitabı yaşamaya da çalıştı." diye konuştu.

"PEYGAMBER EFENDİMİZİ ÇOK SEVİYOR"
Baba Erhan Kayış da "Muhammed derslerinde de başarılı bir öğrenci. Okuduğu okul özellikle ona bazı ahlaki değerler kattı. Fatsa Dolunay Koleji'ne okuması sebebiyle ki özellikle de Müdür Orhan Irmak Bey'e, sınıf öğretmeni Sümeyye Hanım’a teşekkür ediyorum. Bu başarısını burada da devam ettireceğine inanıyordu. Peygamber Efendimizi '(sav) çok seviyor, hayatını merak ederek okudu. Bir başarı elde edeceğini biliyorduk. Ama Türkiye birincisi olması bizim için daha büyük gurur ve sevinç kaynağı oldu. Özellikle de Efendimiz gibi abide şahsiyetin hayatını birincilikle okuyup onu daha iyi değerlendirmiş olması bize ve öğretmenlerine büyük bir gurur kaynağı olduğunu düşünüyoruz. Allah herkese böyle bir gurur ve sevinci nasip etsin. Çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

"EFENDİMİZİN HAYATINI ÖĞRENME ADINA BU TARZ SINAVLAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Sınıf öğretmeni Sümeyye Kaya "Muhammed zaten çok azimli ve istekliydi. Diğer bütün arkadaşları da kitap okudu ama onun isteği daha fazlaydı. Bayağı uğraştı. Azmetti. Sonucunu da gördü. Kitabı da severek okudu. Bu tarz sınavlar bizim için çok öneli oluyor. Efendimizin hayatını küçük yaşta öğrenme adına. Muhammed’e bu başarının çok şey kattığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"ÖĞRENCİMİZ İLE GURUR DUYUYORUZ"

Fatsa Dolunay Kolej Müdürü Orhan Irmak, "Bu sınava oldukça güzel bir şekilde hazırlandı. Neticede tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi oldu. Öğrencimizi ve öğrencimizin hazırlanmasında emeği geçen öğretmeni ve ailesini tebrik ediyorum. Okulumuzdan Türkiye birincisi çıkması bizi çok mutlu etti, onurlandırdı. Öğrencimizi tekrar tebrik ediyorum." diye konuştu.