Peygamber Yolu Derneği'nin Peygamber Efendimiz’in (sav) örnek hayatını daha iyi idrak edebilmek için bu yıl ikincisini düzenlediği Herkes O'nu Okuyor yarışmasının kazananları umre için yola çıktı. Yaklaşık 3.2 milyon kişi arasından umre ödülü kazananlardan oluşan 210 kişilik ilk kafile, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan dualar ve gözyaşları eşliğinde uğurlandı. Yarışmacılardan bin 231 kişi umre, on binlerce kişi de çeşitli hediyeler kazanmış, organizasyonun Türkiye genelinde gerçekleştirilmesinde 106 sivil toplum kuruluşu görev yapmıştı.

Bursa, İstanbul, Tunceli, Ardahan, Bilecik, Diyarbakır, Maraş ve Eskişehir gibi şehirlerden dereceye girenlerin oluşturduğu ilk kafile, Medine’ye yola çıktı. Önce Medine'ye gidecek gruba ilahiyatçı-yazar Reşit Haylamaz rehberlik etti. Kafile, 15 Mayıs Cuma akşamı Miraç Kandili'ni Mekke'de idrak edecek.

Kafilede Yavuz Selim Korkmaz'ın, "Allah'ım bu güzide topluluk Kainatın İftihar Tablosu'nun hayatını defalarca okudular. İmtihana girip milyonlarca insanın içinden seçildiler. Şimdi İnsanlığın İftihar Tablosu'nun köyüne gidiyorlar. Şu yolculuğumuzdan daha şimdiden O'nun ruhaniyetini haberdar eyle. İnsanlığın İftihar Tablosu ve Sahabi Efendilerimizin aşk ve şevkini geride kalan arkadaşlarımıza taşıyabilmeyi nasip eyle Ya Rabbi." şeklindeki duası, gözyaşları arasındaki amin'lerle son buldu.

Umre hediyesi kazanan yarışmacıların kimi anneler günü hediyesi olarak 65 yaşındaki annesinin kendi yerine gönderdi. Kimi de genç yaşta oralara gitmenin mutluluğunu yaşadı. 65 yaşındaki Sürmeli Yıldız da kızı Türkan Üçler'in dereceye girmesi sayesinde umreye ilk kez gidenlerden. Kendi umre hakkını annesine hediye eden Türkan Üçler, "Ben annem çok istediği için onun niyetiyle yarışmaya katılmıştım. Anneme anneler günü hediyesi oldu. Annemin böyle bir dileğini gerçekleştirmekten gerçekten çok mutluyum. Allah tertip edenlerden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Hediyesini anne ve babalarına devreden Alparslan ve Rabia Avcı da, Ocak ayında dünyaya gelen bebeklerini annelerine emanet ederek yarışmaya hazırlandıklarını belirtti. “Geçen yıl da derecemiz vardı ancak gidemedik” diyen Rabia Avcı, "Geçen yılki Sonsuz Nur'un ayrı, bu yılki kitabın ayrı bir yeri vardı. 27 yıllık hayatımda hiç okumadığım siyer bilgilerini bu kitapta öğrendim. Peygamber Efendimiz'in hayatını sadece tarihsel değil, bakış açısını nasıl hayatımıza hayat yaparız onu öğrendik. Biz bu yarışmayı her sene iple çekiyoruz. Her sene yarışma yapılsın." diye konuştu.

Ayşe Öztürk ise, kızı ve damadının hediyesinden son derece mutlu olduğunu ifade ederek, "Emekleri boşa çıkmadı, Rabbim gitmekten ziyade amel etmeyi nasip etsin. Bize oradaki güzellikleri getirmeyi, Rasulullah'ın hayatıyla yaşamayı nasip etsin." diye dua etti.

İstanbul Üniversitesi'nde son sınıf öğrencisi Elif Karaosmanoğlu ise, ilk kez katıldığı yarışmada derece aldı. Tarifsiz bir duygu yaşadığını söyleyen Karaosmanoğlu, "Çevremdeki insanlara hep Efendimiz'le (sas) ilgili kitaplar hediye ederdim. Ama bana nasip oldu. Efendimiz bütün sorunları makûl şartlarda çözmeye çalışan asla pes etmeyen çözüm odaklı bir rehberdi. O kutlu toprakları görecek olmaktan çok heyecanlı ve mutluyum. " dedi.

Yarışmaya ikinci kez katılan 63 yaşındaki Mehmet Acar dereye girince, 85 yaşındaki babası Hüseyin Acar'ı da götürdüğünü anlattı. "Rasulullah'ın (sas) davetlisi olarak gidiyoruz" diyen Acar, kitap sonrası kendisini en çok etkileyenin Efendimiz'in düşmanlarını bile hoşgörüyle karşılaması olduğunu kaydetti.

Kitabı herkesin ön yargısız olarak okumasını tavsiye eden Ahmet Özçelik, "Ben kitaptan çok şey öğrendim. Efendimiz'in eşlerinden bir validemizin Yahudi olduğunu ben ilk kez bu kitaptan öğrendim. Bunu kitaptan sonra başka arkadaşlarımla da paylaştım onlar da ilk kez duyduklarını söyledi. Başka dinlerle diyalog çalışmalarını eleştirenlerin Efendimiz'in tüm insanlıkla ilişkilerine bakması gerekiyor. Tebliğ için diyalog kurmak gerekiyor." Eşi sayesinde umreye giden Hacer Özçelik de heyecanlı olduğunu dile getirerek, "Allah vatanımıza, milletimize huzur versin. Orada da buna dua edeceğiz." dedi.