Artvin’in Hopa ilçesinde etkili yağış sonrası meydana gelen dere taşkınları nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. İlçede şiddetli yağışlar sonrası oluşan heyelan bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Etkili yağışlar, Artvin'in Hopa ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi. Hopa çevresinde dün gece yarasından sonra başlayan yağmur, sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Sağanak yağış sonrası oluşan sel nedeniyle ilçe merkezinden geçen Sundura Deresi taştı. Taşkından dolayı özellikle Dumlupınar ve Kars Caddesindeki bazı işyerleri ile Sundura Mahallesi’nde çok sayıda evi su bastı. Bazı mahallelerde de küçük çaplı heyelanlar meydana geldi. Can kaybının yaşanmadığı ilçede, maddi zararın boyutunun ciddi olduğu belirtildi. İlçedeki sanayi siteleri de aşırı yağışlardan nasibini aldı. Sitedeki bazı araçlar büyük hasar gördü.

Öte yandan ilçede yağışların getirdiği heyelan bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde bazı araçların heyelana kapıldığı gözlendi. Yağışlar ilçede devam ediyor.