Eskişehir’de bir sitede görevli Hamdi Yıldız’ın başına gelenler Türk filmlerine konu olabilecek nitelikte. Yıllardır Eskişehir’de farklı işlerde çalışan ve 15 yıldır kentten dışarı çıkmadığını ifade eden Yıldız, hiç gitmediği Aksaray ilinde adına oto galerisi, hırdavat dükkanı açıldığını öğrendiğini söyledi. Adına açılan bu işyerleri üzerinden sahte belge düzenlendiğini ve gasp olayının işlendiğini, haberi olmadan 8 yıldır yargılandığı davadan yeni haberdar olduğunu anlattı.

Hamdi Yıldız'ın verdiği bilgiye göre; sahte belge düzenlemek ve gasp suçundan 2008 yılında Aksaray’da adına dava açıldı. Her iki suçtan 15 yıl hapis cezasıyla yargılanmaya başladı. 8 yıldan bu yana yargılandığı dava 10’uncu celseye ulaştı. 3 gün önce polis evine gelip götürdü. Nöbetçi savcının olmaması üzerine bir gece nezarette kalan Yıldız, ertesi gün gittiği adliyede nöbetçi savcıdan olayı öğrendi. Savcının suçunu ve yaptıklarını yüzüne okuması üzerine neye uğradığına şaşıran Yıldız, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. İlkokul mezunu olan Yıldız, şimdi kendini aklamak için bir avukat tutup olayın peşine düştü.

Merkez Tepebaşı ilçesinde bir sitede kapıcılık yapan Hamdi Yıldız (49), başına gelen olayın rüya olduğunu zannettiğini söyledi. İki polisin evine gelerek hakkında yakalama kararı olduğunu belirttiğini aktaran Yıldız, "Ailecek şaşkına döndük. Neye uğradığımızı şaşırdık." dedi. Polisin önce Çarşı Polis Merkezine, oradan adliyeye götürdüğünü kaydeden ilkokulu mezunu Yıldız, "Savcı yokmuş. Asayiş Şubeye götürdüler. Ne olduğunu bilmeden bir gün nezarette kaldım. Ertesi gün savcılığa çıkardılar." dedi.

Olayı savcıdan öğrendiğini vurgulayan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "Savcı, Aksaray’da oto galerisi, hırdavat dükkanı açtığımı, bu işyerleri üzerinden sahte evrak düzenlediğimi, sonra da gasp suçumu işlediğimi anlattı. Bunları duyunca şaşırdım. Çünkü bırakın Aksaray’a gitmeyi, 15 senedir Eskişehir dışına çıkmadım. Kentte çalıştığım yerler belli. Savcı üç isim sordu. Şahısları tanımadığımı belirttim. ‘Hiç kimliğini kaybettin mi? diye sordu. Kaybetmediğimi söyledim. Ancak kentte değişik, firmalarda çalıştım. Kimlik fotokopimi buralara verdiğimi anlattım."

Ne oto galerisi ne de hırdavat dükkanının olmadığını, olmasının da mümkün olmadığını anlatan Yıldız, "Çünkü Eskişehir’de bir sitede kapıcıyım. Askeri ücret alıyorum, 4 nüfuslu aileyim. Bu parayla zaten geçinemiyorum. Nasıl Aksaray’da iki tane işyeri açayım? İşyerinin adına ‘Yıldız’ ismini vermişler. Bunu kimin veya kimlerin yaptığını bilmiyorum." diye konuştu.

Savcının dosyadaki nüfus örneğini okuduğunu, kendi kimlik bilgileriyle uyuştuğunu ve buna çok şaşırdığını aktaran Yıldız, şöyle konuştu: "Sahte belge, gasp suçundan hakkımda Aksaray’da dava açılmış 2008'de. 8 yıldır dava devam ediyormuş şu ana kadar 10. celseye ulaşmış. Bunu duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Kimlik bilgilerim veya fotokopisi bir şekilde ele geçirilip kullanılmış. Olayla ilgim yok."

Asıl mağdurun kendisi olduğunu kaydeden Yıldız, kendini aklamak için borç para bularak avukat tuttuğunu söyledi. "8 yıldır yargılanıyor muşum, bilgim yok. Kimse aramadı. Olaydan üç gün önce haberdar oldum. Bir çelişki, tuhaflık var." dedi. Yıldız, mağduriyetinin bir an önce giderilmesini, kimliğini kullanarak bu işi yapanların bir an önce bulunup adalete hesap vermesini istedi.

Yıldız'ın avukatı Erol Halka ise Aksaray’a giderek dosyayı inceleyip öğreneceğini kaydederek, "Şaşılacak bir durum. Bu işi çözeceğiz." açıklamasını yaptı.