Algı operasyonları kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında tahliye kararı çıktı. Tutuklu bulunan Karaca ve 75 polisle ilgili Asliye Ceza Hakimlikleri'nce tahliye kararı verildiği; ancak kararın UYAP’a girişinin engellenmek istendiği ileri sürüldü.

Karar metni sosyal medyadan da paylaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile Cumhuriyet başsavcıvekilleri ve İstanbul Adalet Komisyonu başkanlarının adliyeye gelerek kararın UYAP’a girmesini engellemek istedikleri ileri sürülüyor. Polis avukatlarından Avukat Kemal Şimşek Twitter'dan “Adliyeden tahliye haberleri geliyor. Çağlayan'a geçiyoruz. Avukatların adliyeye alınmadığı bilgisi var.” mesajını paylaştı.

'HAKİM TAHLİYE KARARINI VERDİYSE KİMSE BUNU ENGELLEYEMEZ'

Hidayet Karaca'nın Avukatı Gültekin Avcı, "UYAP'a girilmesi engellendiğinde, hakim kararını kurye ile cezaevine gönderir ve tutuklular tahliye edilir. Hakimin kararının UYAP'a girilmesini engellemek hukuka darbe yapmak anlamına geliyor. Hakim ve savcıların hiçbir merciden emir almayacağı ve engellenemeyeceği şeklinde anayasanın amir hükmünün çiğnenmesi anlamına geliyor." bilgisini verdi.

Polis avukatlarından Avukat Ömer Turanlı, Samanyolu Haber TV'ye bağlanarak konuyu değerlendirdi. Turanlı, "Hakimin kararı Türk milleti adına kararı vermiş, bunu hiçbir merci makam bunun uygulanmasını engelleyemez. Engellemeye kalkarsa, alenen suç işlemiş olur." değerlendirmesinde bulundu. Avukat Turanlı, Başsavcı, başsavcı vekilleri ve adalet komisyonu başkanlarının bir hakimin kararını engellemeyeceğinin altını çizdi.