Medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında cezaevinde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın eşi Şule Karaca, “Silivri dönüşümüz manen yıkılmış olarak değilde, ondan manen destek almış olarak dönüyoruz.” dedi.

Bir derneğin organize ettiği etkinliğe katılan Şule Karaca, eşi Hidayet Karaca ile yaptığı görüşmeleri anlattı. Yaklaşık 3 aydır ayrı kaldıklarını belirten Şule Karaca, “Kendisi yanına gittiğimizde bize çok enerji veriyor. Silivri dönüşümüz manen yıkılmış olarak değilde ondan manen destek almış olarak dönüyoruz.” dedi. Eşinin cezaevinde vaktini ibadetle geçirdiğini kaydeden Karaca, “Kendisi ‘burada yapamadığım ibadetleri yapıyorum. Okuyamadığım eserleri okuyorum. Bizim için burası bir medrese-i yusufiye oldu.’ diyor. İnşallah Rabbim bundan sonraki süreçte bazı şeyleri hazırlıyordur. Bizleri kul olarak istikametten ayırmasın.” ifadelerini kullandı.

“NE KADAR DİK DURUYORSANIZ, BEN BURADA O KADAR RAHAT OLACAĞIM”

Görüşmelerinde Hidayet Karaca’nın ‘gelen her şeye rıza göstermek gerekir’ dediğini ifade eden Şule Karaca, şöyle konuştu: “Duruşumuz bunu sergilemeyi gerektiriyor. Siz dışarıda ne kadar dik duruyorsanız, ne kadar hayatı yaşamanız gerektiği gibi yaşıyorsanız ben burada o kadar rahat olacağım diyor. Evlatlarına, bana, anne ve babasına sürekli bunu telkin ediyor. Çünkü ben içeri girerken sizleri mahcup edecek bir şekilde girmedim diyor. Onun için ferah olun, başınızı öne eğdirecek hiçbir şey yapmadım diyor. Bugüne kadar tek bir hata etmemeye çalıştık, duruşumuz bunu gerektirdi ve biz böyle davrandık diyor. Bizden de sabırla beklememizi istiyor.”