Erzurum'un Hınıs ilçesinden 40 öğrenci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün davetlisi olarak Erzurum şehir merkezinde misafir edilerek, şehrin tarihi ve kültürel mekanları gezdirildi.

Hınıs Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu 40 öğrenci Erzurum’un tarihi eserlerini gezmenin yanı sıra kamu kurumlarına ziyaretlerde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden gençlere yönelik 'Çocuklara motivasyon ve meslek seçimi eğitiminin önemi' konulu seminer verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen seminere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Şube Müdürleri Nurullah Taşçı, Selami Peksöz ve misafir öğrenciler katıldı. Abdulhakimoğulları, gençlerden eğitime önem vermelerini istedi. Vatana ve millete yararlı nesillerin yetişmesinde eğitim ve bilginin önemine değinen Abdulhakimoğulları, gençleri kurumlarında ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından Kurum Psikoloğu Mine Arslan tarafından 'Çocuklara motivasyon ve meslek seçimi eğitiminin önemi' konulu seminer verildi.