Ankara’da yaşanan bir olayda, otomobili çalan bir hırsız, araç içindeki sürücüye ait evrakları kullanarak kendisine 8 telefon hattı çıkartıp, telefon almaya çabaladı. Hırsız, çaldığı aracın sahibini de telefon numarasından arayıp, "Kardeş canın sıkıldığı zaman beni ara, muhabbet edelim." dedi.

Aracı çalınan Cemalettin Kalamoğlu, verdiği bilgide, ”Bana telefon açtığı zaman, hatlar benim olduğu halde, ’Kardeş canın sıkıldığı zaman beni ara, muhabbet edelim, sohbet edelim’ diyor. Ben sadece devletten yardım istiyorum. Ben mağdurum yaklaşık 40 gün oldu, bir tane haber alamadık.” açıklamasını yaptı.

Sincan ilçesinde meydana gelen hırsızlık olayında, iddiaya göre; Cemalettin Kalamoğlu’nun aracını çalan Çağlayan Yamaner isimli kişi, daha sonra araç içinde bulunan kimlik ve evrakları kullanarak önce telefon hatları açtırdı, daha sonra kredi çekmeye çalıştı. Hırsızlık olayının nasıl yaşandığını anlatan araç sahibi Kalamoğlu, şunları ifade etti:

”Çağlayan Yamaner, yıkamada çalışan vatandaş, burada da yemek yiyordu zaten. Akşamları geliyordu. Patronu yemek yedikten sonra birkaç gün sonra gelip parasını ödüyordu. “Yıkamada bizim çalışanımız, ona yemeğini ver, biz parasını öderiz’ diyerek güven sağladılar. Daha sonra öğleyin 11.30-12.00 civarında buraya geldi. ‘Bizim yemekleri ne yaptın, bugün biz 12 kişiyiz’ dedi. Ben de yemekleri hazırlayacağımı söyledim. Eline para verdim 20 lira benim arabanın da dışını yıka dedim. ‘Abi ben zaten eczaneye gideceğim’ dedi. Ben tabi eczaneye benim araçla gideceğini nerden bileyim. Ben yıkamaya gidecek sandım. Daha sonra orada çalışan birinden numarasını istedim ve ona telefon açtım. Neredesin dedim, ‘Ben 20 dakika sonra geleceğim, Eryaman’dayım’ dedi. Tabi mobeseleri inceledikten sonra Eryaman’da değilmiş o saatte. Benim eşyalarım da vardı arabanın içerisinde, dükkânımda kullandığım eşyalar. Kimliğim, nüfus cüzdanım işte ehliyet, babamın ehliyeti, ruhsat arabanın üzerindeydi. Fiat Linea model araç, beyaz 2013 model. Tabi bu adam güven sağladı bize, en başta patronu güven sağladı. ‘Bu bizim elemanımız’ diyerek.“

“KİMLİĞİMİN FOTOĞRAFINI DEĞİŞTİRİYOR, KENDİ GENÇLİK FOTOĞRAFINI YAPIŞTIRIYOR”

Kalamoğlu, aracının çalınmasından 20 gün sonra, hırsızın, Kızılay Kumrular Sokak’ta telefon hattı açtırdığını ve telefon almaya çalıştığını belirterek, ”Daha sonra araç çalındıktan 20 gün sonra Kızılay Kumrular Sokak’ta Vodafone ve Türkcell bayiine giderek telefon almaya kalkıyor. Vergi levhamı internetten indirmiş. Kimliğimin fotoğrafını değiştiriyor, kendi gençlik fotoğrafını yapıştırıyor. Ben 1981 doğumluyum o da o yaşlara getirmiş, kendisi de aşağı yukarı 40 yaşlarında. Daha sonra Vodafone 2 tane hat açtırıyor. Diğer kurumdan 2 hat ve diğer bir Avea kurumundan da hat açtırıyor. Bundan sonra E-Devlet şifresiyle bakalım dedik. Buradan bütün hatları gördük ve diğer Vodafone bayiine gittik. Bayilerden kimlik fotokopilerini aldık. Tabi sahte kimlik, fotoğrafı değişmiş, damgası bile olmayan kimliğe bayiler hat açmışlar. Yani insanın yaşlı halini, yaş olarak benden büyük, ona rağmen sahte midir değil midir kredi bile çıkarmaya kalkmışlar telefonu alabilmesi için.” dedi.

“BENİM ADIM ÜZERİME OLAN HATTI KAPATMIYORLAR”

Mağdur olduğunu ve güvenlik güçlerinin de hırsızın yakalanması konusunda yeterince yardımda bulunmadığını iddia eden Kalamoğlu, ”Mağduruz, ne diyelim. Adam rahat bir şekilde geziyor. Ben karakola ifade veriyorum. Plevne Karakolu diyor ki bana, ayın 24-25’inde 10 gün sonra, ’Cemalettin senin şeyi unutmuşuz, işimiz çok yoğundu savcılığa yarın göndereceğim’. 11’inci gün savcılığa gitti benim dosyalarım. Arabam parçalandı mı hiç bir şey bilmiyoruz. Ayın 23’ünden sonra ben bu numaralar benim adıma açıldıysa benim hakkımdır diyerek aradım. Savcılığa gittiğimde savcılık bana dedi ki ’Kapattır numaraları’. Kapatmak için başvurduk. Avea’yı, Vodafone ve diğer kurumu arıyorum. Diğer kurum direk bana şunu söyledi: 'Savcılıktan kâğıt gerekiyor’. Benim adım üzerime olan hattı kapatmıyorlar. Sahtecilik olduğunu belirtip diğer kurumlara faks çektim. Faks çektiğim halde hala kapatılmamış, aktif olan hatlar var. Şu an üzerime 2 tane daha hat açtı. 23,28 ve ayın 5-6’sı gibi tekrardan 2 tane hat açıldı. Savcılık bilgi iletişim merkezi İncek’teki merkeze kâğıt götürdüm, hala üzerime sahte kimlikle hatlar açılıyor, her birinin faturası 120 lira. Ben bunun için devletten yardım istiyorum savcılık kanallarından. Artık devlet kurumlarından yardım istiyorum.“ ifadelerini kullandı.

“KARDEŞ CANIN SIKILDIĞI ZAMAN BENİ ARA, MUHABBET EDELİM, SOHBET EDELİM’ DİYOR”

Hatların açılmasından bir süre açılan hatlar üzerinden hırsızını aradığını belirten Kalamoğlu, hırsızın kendisine küfürler ve tehditlerde bulunduğunu söyleyen Kalamoğlu, ”Ayın 23’ünden sonra benim hatları açtıktan sonra ayın 26’sı gibi ben kendisini aradım. Bana tabi küfürler etmeye başladı, tehditler etmeye başladı; ’Senin annen için baban için sana arabayı vereceğim, teslim edeceğim. Ama bak bu araba haberin olsun, Diyarbakır’da Bağlar’da, sonra Batman’dayım, arabanı sonra getiriyorum. Sabaha karşı orada olacağız’ dedi. Daha sonraki gün de aradığımda da ’Hani arabamı getirecektin, arabamızı ver artık’ dedim. ‘İfadeni savcılıktan almadığın sürece arabanı teslim etmem’ diye konuştu bana. İşte benim eşime çocuklarıma kellelerini keserim, dükkânına bomba atarım, Molotof atarım. Sürekli ortalığı karıştırıp durma, karıştırma. Kötü olur senin için. O arabayı da yakarım benzin döker.’ şeklinde kelimeler kullanmaya başladı. Şahıs sürekli olarak tedirgin etmeye başladı. Sürekli kimliklerimle resmi çıkartmaya başladı. Yani yakında ne olacağını neler açacağını biliyorum. Rahat bir şekilde kredi başvurusunda bulunabiliyor, E-Devlet şifremi alabiliyor. Her şeyimi alıyor. Daha ne kazanlar kaynatacak bilmiyoruz abi. Bana telefon açtığı zaman, hatlar benim olduğu halde,’ Kardeş canın sıkıldığı zaman beni ara, muhabbet edelim, sohbet edelim’ diyor. Ben sadece devletten yardım istiyorum. Ben mağdurum yaklaşık 40 gün oldu, bir tane haber alamadık. Enteresandır ki bunu herkes biliyor. Emniyet de biliyor ama hala adam alınmıyor. Suriyeli bir vatandaş Türkiye’de kaybolsaydı şu ana kadar bulurlardı. Ben Türk vatandaşı olarak mağdurum ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.” dedi.

Bu arada, Çağlayan Yamaner'in, oto yıkamada hırsızlık günü olaydan kısa bir süre önceki görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde Yamaner, ofis’e geliyor bir süre duruyor ve telefonla konuştuktan sonra çıkıyor. Diğer bir görüntü ise Yamaner’in hırsızlıktan sonra hat açmaya ve telefon almaya geldiği bayiden. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Yamaner’in çok rahat bir şekilde işlem yapmaya gelmesi dikkat çekiyor.