Adana’da ev sahibi Sezai Y.’nin “hırsızlık” yapacağını ileri sürüp öldürdüğü 20 yaşındaki Aytekin Akyol’un ailesi çocuklarının adının temize çıkarılmasını istedi. Eski eşi Aydın Akyol ile birlikte oğlunun o eve hırsızlık için gitmediğini savunan anne Nurcan Uçak, “Ona pusu kurdular” diyor. 4 aylık eşi Makbule Akyol, eşinin gündüz vakti bu tür bir olay gerçekleştirmesinin mümkün olamayacağını söyledi.

Olay, 5 Şubat Perşembe günü akşam saatlerinde merkez Seyhan ilçesi Mıdık Mahallesi 11130 sokaktaki tripleks evde yaşandı. İddialara göre, Sezai Y.’ye ait eve akşam saatlerinde kimliği belirsiz bir kişi kapıyı zorlayıp girdi. Bu sırada kardeşi Hasan Y. ile birlikte evde olan Sezai Y. alt kattan gelen kapı zorlaması sesi üzerine, pompalı tüfeği de yanına alıp aşağıya indi. Bir anda zemin katta tanımadığı kişiyle karşılaşan Sezai Y. onun belindeki tabancayı çekmesi üzerine tüfeği ateşledi. Hırsızlık şüphelisi olduğu ileri sürülen kişi olay yerinde başına isabet eden saçmalarla hayatını kaybetti.

Emniyet Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, hayatını kaybeden kişinin 20 yaşındaki Aytekin Akyol olduğunu belirledi. Olayı gerçekleştirdiği belirlenen Sezai Y. ile suçu üzerine almak isteyen ancak polisin çapraz sorgusunda suçu kendisinin işlemediğini itiraf ettiği ileri sürülen kardeşi Hasan Y.’yi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler, geniş güvenlik tedbirleri altında Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Zırhlı araçla ve çelik yelek giydirilerek getirilen iki şüpheli kan tahlillerinin ardından ise polis aracıyla adli mercilere sevk edildi. Sezai Y. tutuklandı, kardeşi serbest kaldı.
Cinayetin ardından oğlunun ölümünü şüpheli bulan Aytekin Akyol’un annesi Nurcan Uçak “Hırsızlık için saat 16.30’da gidilmez yani bunu herkes de biliyor. Hak yerini bulmasını istiyorum ben. Oğlumun adının temizlenmesini istiyorum.” dedi.

Baba Aydın Akyol da oğlunun uyuşturucu kullandığını bildiklerini ifade ederek, “Benim oğlum oraya hırsızlığa gitmedi. Oğlum uyuşturucu kullanıyordu bunu biliyoruz. O çocuğu orada pusuya düşürdüler. Hırsızlığa gitmediği kesin yani. Gündüzün saat 4.30-5.00’te hırsızlık mı olur.” diye konuştu.

4 ay önce Aytekin Akyol ile severek evlenen 18 yaşındaki Makbule Akyol ise eşi ile en son saat 15.00 sıralarında telefonla görüştüğünü kendisinin evin damında kuşlarıyla ilgilendiğini söylediğini anlattı. 2 aylık hamile genç kadın, şunları anlattı: “Gündüz saat 4’te 5’te insan hırsızlık için gitmez. Yanında biri varsa, var diyorlar. Yanındaki kişi düşmandır, tuzak kurmuşlardır. Öldürmek için oraya götürdüler onu. En son ben gördüm öğlen. Eve geldi, ondan sonra daha görmedim. Saat 15.00 gibi falan da telefonla konuştuk. Evdeyim, kuşlarımın yanındayım damdayım dedi.”

Eve geç kalınca eşini cep telefonundan aradığını anlatan gözü yaşlı kadın, şöyle devam etti: “İki defa çaldırdım açmadı. 3.’ncü de ‘Ben arkadaşıyım’ sonra ‘Ben polis memuruyum’ dedi. Telefonunu düşürmüş dedi. Adını, baba adını falan sordular. Kimsiniz dediler bana ben de eşim olduğunu söyledim. Saat 21.00 civarında öldüğünü öğrendik.”