Ankara’da bir markete giren hırsız elindeki bıçakla iş yeri sahibi kadını 9 yerinden bıçakladıktan sonra aldığı paralarla kayıplara karıştı.

Olay, Etimesgut Süvari Mahallesi 1690 Sokak üzerinde bulunan bir markette akşam saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fatma Zorlu markette çalıştığı sırada kimliği belirsiz bir şahıs alış veriş bahanesiyle içeri girdi.

Hırsız, markete 3 sefer geliyor ve ilk gelişinde güvenlik kameralarını gözlüyor. Daha sonra dışarı çıkan hırsız bir süre sonra tekrar geri geliyor ve bu sefer de telefonla konuşma numarası yapıp içeride yine gözlem yapıyor. Hırsızlık amacıyla gözlemlerini yapan şahıs markette müşterinin bulunmasından dolayı marketin boş olduğu bir anı yakalamak için tekrar dışarı çıkıyor. Bir süre sonra marketin boş kalma anını değerlendirmek için tekrar geliyor. Market sahibi Fatma Zorlu’dan su isteyen şahıs, suyun ılık olmasını istiyor. Ilık suların marketin arka tarafından olmasından dolayı Zorlu suyu getirmek için arka tarafa yöneliyor. Market sahibinin dalgınlığını değerlendiren hırsız, yanında getirdiği bıçağı çıkarıp Zorlu’yu bulunduğu yerde defalarca bıçaklamaya başlıyor. Bıçaklamadan sonra kasaya yönelmek isteyince Fatma Zorlu yaralı olduğu halde izin vermemeye çalıyor. Bunun üzerine market sahibinin kendisine tepki vermesine sinirlenen hırsız Fatma Zorlu’yu tekrar tekrar bıçaklıyor.

Hırsız kasaya yöneldiği sırada, Zorlu’da kanlar içinde yerden kalkıp marketten kaçmaya başlıyor. Hırsız da elinde bıçakla arkasından dışarı fırlıyor ve olay yerinin yakınında kendisini bekleyen araca binip bölgeden uzaklaşıyor. Durumun haber verilmesi üzere Zorlu hemen hastaneye kaldırıldı. 9 bıçak darbesinden sonra ağır yaralanan market sahibi Zorlu, ameliyattan sonra durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Fatma Zorlu’nun yakını Taner Zorlu olay anını şöyle anlattı "Bizde iki market var. Diğer marketten burayı kontrol edebiliyor. Burada abim duruyor normalde. Abim diğer dükkana giderken diğer abime, 'orayı kontrol et yengen var orada’ diyor. Diğer abim oradan kontrol ederken burada bir karışıklık olduğunu görüyor ve geliyor. Vatandaş o arada yengemi bıçaklıyor, kasayı alıyor ve kaçıyor. Diğer abim yetişiyor fakat yolda karşı karşıya geliyor ve kaçıyor. İleride başka bir market var orada da başka bir araca binip kaçıp gidiyorlar. Bıçaklanma anı ilk önce 1-2 sefer gelip gitmiş. Kamera kayıtlarından baktık. Gözetlemiş herhalde. İçeriden dolaptan değil de içeriden ılık su istiyor. İçeride de depo kısmımız var. Oraya yengem gidiyor suyu almaya ve orada bıçaklıyor. Geliyor kasayı almaya bu sefer yengem ayaklanıyor. Ayaklandığında tekrar kasayı bırakıyor ve gidiyor tekrar bıçaklıyor. Yengem dışarı doğru kaçarken, o da arka taraftan dolanırken yengem üzerine standı deviriyor ve zaman kaçıyor. O ara bıçak falan düşüyor ve yengem dışarı çıkıyor. Yengem dışarı çıkıyor o da paralı alıp kaçıyor. 9 yerinden bıçaklanmış. Şuanda ameliyattan çıkmış ve durumu iyi. Alınan para belli değil. Mahalle bakkalında ciro işte.”

Polis ekipleri kaçan hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.