Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir evin yatak odasının camını kırarak içeriye giren kimliği belirsiz hırsız, 8 bin lira para, bir miktar ziynet eşyası ile yapı kooperatifinin aidatlarının ödendiğine dair dekontları çaldı.

Ertuğrulgazi Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden E.G., eve geldiğinde yatak odasının kapı ve penceresinin açık olduğunu görünce büyük şok yaşadı. Olayla ilgili ifade veren E.G., "Yaptığım incelemede eve giren hırsızın yatak odasından çantasının içinden 8 bin 800 lira para, bir adet çeyrek altın, bir adet altı kolye ile evimin bulunduğu yapı kooperatifine ait 2007 yılından beri ödemiş olduğum dekontların çalındığını gördüm." dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SADAKA KUTUSUNU DA ÇALDILAR

Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne gelen A.B. isimli vatandaş da işyerindeki içerisinde 200 lira bulunan sadaka kutusunun kimliği henüz belirlenemeyen hırsız tarafından çalındığını söyledi. Olayla ilgili polis merkezinde ifade veren A.B., şunları kaydetti: "İşyerimi kilitleyip eve gittim. Gece saatlerinde işyerinin alarmı bağlı olan cep telefonum çaldı. Bunun üzerine hemen işyerine gittim. Kapıyı zorlayarak içeriye giren hırsız, içerisinde metal para olan ve yaklaşık 200 lira bulunan sadaka kutusunun çalındığını fark ettim."

Öte yandan Nilüfer Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran K.B., işyerine gelen maskeli dört kişinin işyerini karıştırdığını söyledi. Yapılan incelemede maskeli soyguncuların mağazadan bir şey almadan ayrıldığı tespit edildi. İşyeri sahibinin müracaatı üzerine Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili soruşturma başlattı.