Eskişehir’de geçen hafta hırsızın açık bıraktığı pencereden eve giren, sonrasında gelen polislerin pencereyi kapatması nedeniyle mahsur kalan kedi, miyavlamalarıyla komşuları rahatsız edince mahalleli harekete geçti. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, Antalya’da olan ev sahibinin yakınlarından aldıkları izinle evin içerisine girerek mahsur kalan kediyi kurtardı. Kapının açılmasıyla korkuya kapılan kedi, bir süre farklı odalara kaçarak gizlendi, ardından kapıdan kaçarak bir hafta sonra özgürlüğüne kavuştu.

Merkez Odunpazarı ilçesi Kırmızı Toprak Mahallesi’ndeki Altın Aparatmanı'nın birinci katında, hırsızın açık bıraktığı pencereden içeri girince mahsur kalan kediyi kurtarmak için operasyon yapıldı. Sahibi Antalya’da olan apartmanın birinci katındaki eve geçen hafta hırsız girdi. Hırsızın açık bıraktığı pencereden içeriye bir süre sonra kedi girdi. Evde hırsızlık olayı yaşandığını gören vatandalar durumu polise bildirdi. Polis evde yaptığı inceleme sonrasında pencereyi de kapatıp bölgeden ayrıldı. Ancak bu sırada, hırsızdan sonra açık kalan pencereden içeriye giren kedi burada mahsur kaldı. İçerdeki kedi bir süre sonra miyavlayarak ses çıkardı ve pencerelere tırmanmaya başladı. Durumu gören mahalle sakinleri ise 3 gün kediyi çıkarmak için adeta seferber oldu ancak başarılı olamadı. Kendi çabalarıyla mücadele veren mahalle sakinlerine yardım istemelerine rağmen itfaiyeden destek gelmedi.

Bunun üzerine mahalleli bu kez, polisten yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, ev sahibinin olmadığını öğrenince eve girmek için savcılık ve ev sahibinin yakınlarından yardım istedi, çilingir çağırdı. Polis, uzun uğraşların sonunda kapıyı açarak içeriye girdi ve aramaların ardından kediyi bir koltuğun altında saklanmış olarak buldu. Karşısında polis ve gazetecileri gören kedi ise korkarak odadan odaya kaçmaya başladı. Kedi, odanın boşaltılması sonrasında polis sayesinde evden çıkarak özgürlüğüne kavuştu. Panikle sokağa fırlayan kedi, bir süre burada sağa sola bakarak bekledi, ardından kayıplara karıştı.

Mahalle Muhtarı Hidayet Erbil, kediyi kurtarmak için 3-4 gündür mahalleli olarak mücadele verdiklerini söyledi. Muhtar Erbil, "Ev bir şahsa ait olduğu için kapısını açamıyoruz. Bu eve geçtiğimiz hafta çarşamba günü hırsız girmiş. Hırsız camı açık bırakmış. Açık camı görünce de kedi içeriye girmiş. Daha sonra polis camı kapatınca kedi içeride kalmış." dedi.
Kediyi 3 gün önce gördüklerini aktaran Muhtar Erbil, "Ancak ev şahsın olduğu içi açamadık. Şahıstan izin aldık, akrabaları geldi. Bu işi çözeceğiz. Polise bilgi verdik, çilingir çağırdık. Ev sahibi ise Antalya’da imiş. Hırsız girdikten sonra bile gelip eve bakmamış. Kedi camdan geri çıkmak istiyordu. Buradaki vatandaşlar duyarlı davrandı." diye konuştu.