İstanbul’da jandarma ekiplerinin enerji ve enerji nakil kablolarındaki hırsızlık olaylarına karşı yaptığı operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Jandarmanın tespit ettiği rakamlara göre hırsızlık olayları kapsamında Devlet Demir Yolları (TCDD) ile Türk Telekom’un yaklaşık bir buçuk milyon lira zarara uğratıldığı belirlendi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, özellikle Silivri, Avcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde Türk Telekom A.Ş’ye ait enerji ve nakil kablolarına yönelik hırsızlık olaylarındaki artış üzerine harekete geçti. Yaklaşık 5 aylık bir çalışma yürüten jandarma, bir dönem Türk Telekom bünyesinde taşeron işçi olarak çalışan şüpheliyi takibe aldı.

Jandarmanın yaptığı tespitlere göre Z.Ç isimli şüpheli ile birlikte hareket eden toplam 6 kişinin konuyla bağlantısı tespit edilince operasyona geçildi. Jandarma timlerinin yaptığı operasyonda şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Bol miktarda kabloya ve benzer malzemeye el koyan ekipler 6 kişiyi gözaltına aldı.

Aralarında bir de hurdacının bulunduğu şüpheliler hakkında jandarmanın elde ettiği bilgilere göre kablo hırsızlığı nedeniyle TCDD’nin 500 bin, Türk Telekom’un ise 1 milyon lira maddi zarara uğradığı kaydedildi. 7 ayrı hırsızlık olayının da aydınlatıldığı soruşturma kapsamında şüpheliler adliyeye sevk edildi.