Ankara’nın Etimesgut ilçesinde Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen hırsızlar, bir inşaat alanından 5 dakika içerisinde yaklaşık 20 bin liralık malzemeyi çalıp kayıplara karıştı. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına da yansıdı.

Olay, sabah saatlerinde Etimesgut ilçesi- Eryaman semtindeki bir inşaatta meydana geldi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde dört zanlı, kapalı kasa panelvan araçla inşaat alanına geldi. Bir zanlı güvenlik görevlilerini oyalarken diğer şahıslar, aracı inşaat malzemelerine yanaştırdı. Zanlılar daha sonra alandaki malzemeleri hızla araca yükledi. Zanlıların rahat tavırları dikkat çekti. 5 dakika içerisinde yaklaşık 20 bin liralık malzemeyi geldikleri araca yükleyen zanlılar daha sonra hızla buradan ayrıldı.

İnşaat sahibi Gürbüz Mercan hırsızların sabah saatlerinde inşaata girerek malzemeleri çaldıklarını anlattı. Devamlı bu olaylar yaşandığını belirten Mercan, polise durumu bildirmelerine rağmen yeterli duyarlılığın gösterilmediğini savundu. Hırsızlık zanlıların eli silahlı dolaştığını, inşaattaki köpekleri dahi korkuttuklarını anlatan Mercan, yaklaşık 20 bin lira değerinde inşaat malzemesinin çalındığını söyledi.

Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.