Batman’da Kuyubaşı Toki olarak bilinen Yenişehir Mahallesi'nde bir sağlık ocağının 7 kez soyulduğu iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Yenişehir Mahallesi'nde bulunan 12 No’lu Aile Sağlığı Merkezi binasının penceresini kırarak içeri giren kişi ya da kişiler bilgisayar, yazıcı ve doktor odasındaki hasta muayene malzemelerini çaldı. Pencere korkuluklarını kırarak içeri giren zanlılar, sağlık ocağındaki odaların kapılarını da kırarak içerideki malzemelere zarar vermiş.

Sağlık ocağı görevlilerinin olayı emniyet müdürlüğüne bildirmesi üzerine olay yeri inceleme ekibi sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar sağlık ocağında güvenlik kamerasının olmadığını ve bundan dolayı sık sık hırsızlık olayının yaşandığını dile getirdi. Hırsızlar tarafından soyulan sağlık ocağı vatandaşlara hizmet vermezken, vatandaşlar da yapılan hırsızlık olayının kendilerini mağdur ettiğini ifade etti.

Hırsızlık olayından dolayı sağlık ocağından hizmet alamadıklarını dile getiren Ferdi Görün, yapılanın doğru olmadığını belirterek, “Biz bu mahallenin yerlisiyiz. Arkadaşım iş kazasından dolayı ayağını kırmıştı. Pansumana getirdim. Ancak burada hırsızlık olayı yaşanmış ve hizmet verilmiyor. Hizmet verilmiyor, buna bir çare bulunsun. Sağlık ocağımızın biran önce hizmet vermesini istiyoruz. Mahallemizde bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz.” diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.