Diyarbakır’da yaşanan hırsızlık olayları vatandaşları bezdirdi. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki bir apartmana giren hırsızlar, bir şey bulamayınca binalardaki su saatlerini söküp götürdü. Apartman sakinleri, daha önce üç kez su saatlerinin çalındığını belirterek, emniyete hırsızlık olaylarının önüne geçme çağrısında bulundu.

Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Akkoyunlu 3’üncü Sokak Şair Sırrı Hanım İlköğretim Okulu karşısında bulunan Sabır Apartmanı’na giren hırsızlar, iddialara göre önce kapıları kontrol etti. Dairelere giremeyen ve bir şey bulamayan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, merdivenlerde bulunan su saatini sökerek götürdü.

Hırsızlık olayını apartmanda ikamet eden Diyarbakır’ın yerel gazetelerinden Bölgeden Haber Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Acu, sabah namazı için abdest almaya kalktığında fark etti. Acu, "Sabah namazına kalktım. Sular akmıyordu. Su vanalarını kontrol etmek için çıktığımda saatin yerinde olmadığını fark ettim. Durumu polise bildirdim. Polisin gelmesiyle diğer bina sakinlerinin de su saatlerinin çalındığını öğrendim." dedi.

Hırsızlık olayının sabaha karşı yaşanmış olabileceğini ifade eden Acu, binalarında daha önce de 3 su saatinin çalındığını söyledi. Acu şunları söyledi: "Binamızda daha önceden yaklaşık on beş günde bir kanalizasyon kapakları ve su saatleri çalınıyordu. Hırsızlar yine su saatlerine dadandı. Çalınan su saatlerini en fazla on liradan satabilir. Biz ise yeni su saatine 95 lira ödedik."