Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir aydır evine uğramayan vatandaş, hırsızlık şokuyla sarsıldı. Yapılan incelemede kimliği henüz belirlenemeyen hırsızların buzdolabının motoru, çamaşır makinası, ampül ve elektrik prizlerini çaldıkları belirlendi.

Yavuz Selim Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden H.G., işi sebebiyle bir aydır uğramadığı evine girdiğinde hırsızlık olayını farkettiğini söyledi. Olayla ilgili ifade veren H.G., "Mutfaktaki buzdolabımın motorunu çalmışlar. Çamaşır makinemi götürmüşler, evdeki tüm elektrik prizleri, avizeler ve ampuller de çalınmış. Evin oda kapılarınını camlarını da kıran hırsızlar evime yaklaşık 5 bin lira zarar vermişler." dedi. Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

NİŞANLISININ ALTINLARINI ÇALDILAR

Osmangazi İlçesi Adalet mahallesi'nde ikamet eden M.Z.A. ise Bağlarbaşı Polis Merkezi Amirliği'ne başvurarak, evine giren kimliği belirsiz hırsızlık şüphelilerin nişanlısına ait ziynet eşyalarını çaldıklarını kaydetti. Şüphelilerin kırmızı renkli mücevher kutusunun içerisinde bulunan bir adet 30 gram kelepçe bilezik ile 10 adet çeyrek altının çalındığını belirten M.Z.A., yatak odasındaki çamaşır dolabı çekmecesindeki tarihi eski saatin de çalındığını söyledi. Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.

Öte yandan Nilüfer Polis Merkezi Amirliği'ne gelen H.N., Minareliçavuş mahallesinde park ettiği aracın camlarını kıran hırsızlık şüphelilerinin bir miktar para ve 2 adet milli Piyango biletini çaldıklarını dile getirdi. Olayla ilgili ifade veren H.N., "Aracımın sol ön kapı camının kırıldığını ve kapı koluna koyduğum koyu kahverengi deri para cüzdanının çalındığını gördüm. Cüzdanda kredi kartı, 20 euro para ve 2 adet yarım milli piyango biletim vardı, onları da çalmışlar." dedi.