Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde yer altına konulan çöp konteynerlerinin kapağı çalındı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın göreve başladığında ilk icraatı sokak aralarında çevre kirliliğine ve kötü kokuya yol açan çöp konteynerlerini yeraltına almak oldu. Kocavezir Mahallesi’ne yaptırılan yeraltı çöp konteynerleri gece yarısı iki kişinin saldırısına uğradı. Mahallenin çocuk parkında bulunan iki çöp konteynerinden birinin kapağını tekmelerle parçalayan hırsızlar, fazla bir maddi değeri bulunmayan kapağı gövdesinden ayırdıktan sonra ellerine alıp götürdü. Şehir eşkıyalarının saldırısı esnasında bir vatandaşın olan biteni görmezden gelerek yürüyüp gitmesi de ayrıca dikkat çekti.

Bölgede bulunan bir işyerinin güvenlik kamerasına takılan saldırıya mahalle halkı ve çevre esnafı tepki gösterdi. Kısa zamanda yapılan hizmetin birkaç kendini bilmez tarafından tahrip edilmesine üzüldüklerini belirten vatandaşlar, sorumluların yakalanıp cezalandırılmasını istedi.

Seyhan Belediye Başkanlığı, Adana Emniyet Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu. Belediye yetkilileri saldırganların en kısa sürede yakalanarak cezalandırılmalarını talep etti.