Bursa’da gerçekleşen 2 ayrı olayda eve giren hırsızlar tabanca ile mermilerini çaldı.

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi’nde Y.A.’nın evine giren hırsızlar el yapımı ruhsatlı Zigana marka silah ile bu silaha ait bir şarjör ve mermilerini çaldı. Hırsızlar ayrıca evde bulunan Y.A.’ya ait nüfus cüzdanı banka kartları ve 100 liralı alarak kayıplara karıştı.

Nilüfer Dumlupınar Mahallesi’nde ise E.T.’nin evinin kapısını kilidini kırarak içeri giren hırsızlar taşıma ruhsatlı 2 tabanca, 3 şarjör ile 300 mermiyi götürdü. Hırsızlar ayrıca evde bulunan bir altın künye, 2 altın taşlı yüzük ve bir saati de çaldı.

DENİZE GİRDİ, SOYULDU

Gemlik’te Kumla Mahallesi’nde aracıyla Kumsaz’a gelen B.Ö. aracının kapılarını açık bırakıp deniz girdi. Bir süre sonra geri dönen B.Ö. cep telefonuyla ile 30 liranın çalındığını görünce polise gidip şikayetçi oldu.

Mustafakemalpaşa Hamzabey Mahallesi’nde aracının camlarını açık olarak park eden S.M. döndüğünde poşet içerisinde giysiler ile el çantasının çalındığını görünce polise gidip yardım istedi.

TATİLE GİTTİ, EVİNE GİRDİLER

Osmangazi Çekirge Mahallesi’nde ise tatil için Yozgat’a giden H.T’yi telefonla arayan kapıcı evinin kapı kilinin göbeğinin patlatılmış olduğu bilgisini verdi. Bunun üzerine Bursa’ya dönen H.T. evi soyulduğu gerekçesiyle polise şikayette bulundu. Hırsızların evden pembe renkli altın kutusu ile birlikte içerisinde 1 erkek, 1 bayan sarı renkli altın alyans, 2 çift küpe, zincirsiz altın kolye, beyaz renkli markasını hatırlayamadığı kol saatinin götürdüğü ifade edildi.

İnegöl Turgutalp Mahallesi’nde N.A.’nın evinin kapı kilidini kırarak içeri giren hırsızlar çekmecede bulunan 150 lira ile 2 adet 14 ve 22 ayar altın kelepçe, bir altın yüzüğü alarak kayıplara karıştı.

Yıldırım Hacivat Mahallesi’nde polise giden F.S. evinden 3 bin lira değerindeki televizyonun çalındığını belirtti. F.S. korkusundan ifade vermek istemeyen bir kişinin televizyonu oğlu M.C.’nin götürdüğünü gördüğünü aktardı.

Osmangazi Santral Garajı Mahallesi’nde yaşanan olayın ardından polise giden Ş.K. pantolonunun arka cebinden 180 lira ile nüfus kağıdının çalındığını ifade etti.