Samsun'un Havza ilçesinde meydana gelen hırsızlıkta, biri yumurtadan çıkmış diğeri ise yumurtada olan iki güvercinin üzerinde yatan anne güvercinle birlikte 50 güvercin çalındı.

Havza ilçesi Memduhiye mahallesinde ikamet eden Erdoğan Çalışkan’ın evinin yanında boş arazide bulunan güvercin ve tavuk kafesine gece geç saatlerde hırsız girdi. 50 adet güvercin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Hırsızlar güvercin kümesinin yanında bulunan tavuklara dokunmadığı dikkat çekti.

50 yaşında olan ve 40 yıldır güvercin beslediğini belirten Erdoğan Çalışkan sabah kalktığında güvercinlerin bulunduğu kafesinin kapısını açık olduğunu fark ettiğini belirterek; “50 tane kuşum vardı. Kapısını kırıp çalmışlar tavuklarım da vardı ama oranın kilidini açmamışlar. Vicdansızlar yeni yavru kuşları annelerinin üstlerinden almışlar. Bu yavrular ne olacak şimdi? Taklacı kuşlarım vardı. Kuşlarımın değeri bana göre bin lira idi. Güvercin yetiştiren arkadaşlara sesleniyorum. Piyasada gören, bilen, duyan eden var ise almasınlar. Bana veya polis karakoluna bir haber versinler. Biz çevreye haber verdik.“ dedi.

Güvercinlerin bulunduğu kulübeden 50 adet güvercini alan kişi yada kişiler kayıplara karıştı. Çalışkan, Havza’da güvercin besleyen çok kişi olduğunu fakat bu güne kadar böyle bir olayın yaşanmadığını sözlerine ekledi.