İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusu yapılan 13 yaşındaki M.A. isimli çocuk hırsızlık şebekesinin elinden kurtarıldı.

Yaz sezonu ile birlikte insanlar sahil bölgelerine akın ediyor. İnsan yoğunluğunun arttığı sahillerde hırsızlık olaylarında da artış yaşanıyor. Tatilcilerin en fazla tercih ettiği yerlerden birisi Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Erikli ve Yayla sahilleri. Tatile gelen vatandaşların hırsızların mağduru olmaması için jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

Bu kapsamda Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Erikli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul’dan gelerek sahil bölgesinde yazlık evlerden ve araçlardan hırsızlık yapan bir şebekeyi takibe aldı. Yapılan takibin ardından operasyon gerçekleştiren jandarma ekipleri şebekenin lideri olduğu tespit edilen M.C.D ve M.T ile M.K ve Ö.Ç. gözaltına alındı. Erikli sahilinde 2 ayrı evde hırsızlık yaptığı tespit edilen şahıslar jandarmadaki sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Mahkeme çıkartılan M.Ç.D. ve M.T. tutuklanırken M.K ve Ö.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ŞEBEKE ÜYELERİ ÇOCUKLARA HIRSIZLIK YAPTIRIYOR

Bu arada çökertilen 4 kişilik hırsızlık şebekesinin elinde 13 yaşındaki bir çocuk da yakalandı. Yaklaşık bir aydan bu yana kayıp olan M.A. isimli çocuğun yaşının küçük olması nedeniyle şebeke tarafından hırsızlık olaylarında kullanılmak üzere getirildiği öğrenildi.

Ailesi tarafından İstanbul Emniyeti Müdürlüğü’ne kayıp başvurusu yapılan çocuk, şebekenin elinden kurtarılarak ailesine teslim edildi.