Erzurumlu hayvan besicileri, son günlerde artan hırsızlık olaylarına karşı alarma geçti. Gece-gündüz demeden elinde tüfekle nöbet tutan besiciler, "Hırsızlar bizim değil, biz hırsızların korkulu rüyası olalım." diyor.

Erzurumlu besicilerin hırsızlarla başı dertte. Palandöken Dağı'nın eteklerinde hayvanlarını otlatan besicilerden Nihat Mutlu (32), son günlerde artan hırsızlık olayı üzerine alarma geçtiklerini, ellerinde tüfek 24 saat nöbet tuttuklarını söyledi.

Erzurum'un Çat ilçesinde besicilik yapan bir yakınının Ramazan ayı içinde 13 tane büyükbaş hayvanının çalındığını belirten Mutlu, “Hırsızlar, Ramazan ayı, bayram, gece-gündüz demiyor. Ne zaman geleceği belli olmaz. Bu yüzden hayvanlarımızın yanından bir dakika bile ayrılamıyoruz. Bunca emeğin hırsızlara kurban verilmesini istemiyoruz. Elimizde tüfek, gece-gündüz demeden nöbet tutuyoruz.” dedi.

Piyasada satılan hayvanların çalıntı olabileceğini ve alıcı vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını isteyen Mutlu, şöyle konuştu: "Özellikle hayvan pazarı kurulan yerleri yakın takibe aldık. Çalınan malların buralarda satılabileceği ihmitaline karşı teyakkuz halindeyiz. Satıcıların durumundan şüphelenen alıcı vatandaşların, en yakın polis veya jandarmaya bilgi vermelerini istiyoruz. Bu durum, hırsızlar için de caydırıcı bir unsur olabilir."