Bursa’da son günlerde artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaş çaresiz. Dışarıya çıkarken kapısını kilitleyen de kilitemeyen de hırsızların gazabına uğruyor.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde ailesiyle birlikte dışarıya çıkan E.E. eve döndüklerinde yatak odasında montunun cebindeki bin 100 bira ile komidin çekmecesindeki 600 lirasının çalındığını görünce polise gidip şikayetçi oldu.

Gemlik’te dışarı çıkarken kapıyı kilitlemeyen M.Ç. eve döndüğünde 3 ayrı yerden bin 740 lirasının çalındığını görünce emniyete gidip suçluların bulunmasını istedi.

Gemlik’te aracını odun depolarının önüne park eden A.A. aracın ön kısmına koyduğu cep telefonunun gece çalındığını bildirdi.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde önceki sabah 06.30 sıralarında işe giden E.T. döndüğünde para kasasındaki 3 bin lirası ile babasının sattığı arabasına ait senetler ve evin tapusunun çalındığını farkedince polise koştu, suçluların yakalanmasını istedi.

İnegöl’de polise başvuran M.E evine girilerek yatak odası içindeki komidinin çekmecesinden 195 lira ile bir alyans yüzük, 2 altın bilezik, bir kolye, ile odada bulunan siyah çanta içerisindeki 200 lira ile 200 doların çalındığını ifade etti. M.E. ayrıca hırsızların evden eşine ve kendisine ait kimlik kartlarını da çaldığını kaydetti.

Nilüfer ilçesinde ise E.M.’ye ait evin kapasının kilit göbeğini kıran hırsızlarbir adet tekli altın kelepçe, bir altın kolye, bir beyaz taşlı yüzük, bir inci kolye ile bir çeyrek altını alarak kayıplara karıştı.

Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi’nde önceki gün 11.45’te evden ayrılan K.B. 12.15’te döndüğünde deri cüzdanı içerisindeki 4 bin 500 lira 7 sarı lira ve 4 çeyrek altının çalındığını görünce polise müracaat etti.

Yine Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi’nde portmantoda asılı çantasının içinde bulunan üzdanından 2 bin lira çalınan F.İ. hırsızın bulunması için polisten yardım istedi.