Baba Mehmet Y, oğlu H.Y'nin tedavi gördüğü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi önünde, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan sonra hiçbir yetkilinin kendilerine bilgi vermediğini savundu. 
     Anne Gülseren Y. ise oğlunun neden vurulduğunu öğrenemediklerini belirterek, ''O polis yavrumu neden vurdu- O polis benden özür dilesin, ben de insanım'' diye konuştu. 
     H.Y'nin eşi Sümeyye Y. de polisten davacı olacaklarını ifade ederek, ''O polisi saklamaları hiçbir şeyi değiştirmez. Eninde sonunda O polis ortaya çıkacak. Sokağa çıkınca polis silah mı sıkacak- Adalet istiyorum. Çocuğumun babasını istiyorum'' diye konuştu. 
     Zanlının ağabeyi Bünyamin Y. ise olaydan saatler sonra kendilerine haber verildiğini ileri sürerek, ''Tamam hırsızlık yapmış olabilir. Ama ateş etmenin de bir anlamı yok. Polis korkutma amaçlı havaya ateş edebilir. Nedeni iki tane hoparlör mü- Sebebi ne anlayamadık'' dedi. 
     Dün gece, Alparslan Türkeş Bulvarı'nda otomobille kaçmaya çalışan hırsızlık zanlısı, kendisini kovalayan polis memurunun silahının kazara ateş alması sonucu yaralanmıştı.