‘Hırvatistan’daki Dünya Mirasları Fotoğraf Sergisi’nin açılış programına katılmak ve bazı temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Hırvatistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Drazen Hrastic ve beraberindeki heyet ilk olarak Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük’ü ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan Karaküçük, Hırvatistan ve Kahramanmaraş arasındaki ticari ilişkilerin istenen seviyede olmadığını ve gelişmesi için karşılıklı olarak daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Büyükelçi Drazen Hrastic’a Kahramanmaraş ekonomisi ve özellikle özel sektör yatırımlar hakkında bilgi veren Karaküçük şunları söyledi: “Kahramanmaraş Türkiye’nin 16’ınca büyük ekonomisi. Kültürün başkentidir.  Doğası ve kültürü ile Türkiye’nin ender şehirlerindendir. Ekonomik anlamda üretken bir yapıya sahip. Kahramanmaraşlı sanayicilerimiz, bu kentten kazandıklarını tekrar bu kente yatırım olarak döndürmüşlerdir. 2014 yılı genel ihracat rakamı 876 milyon 734 bin dolar. Hırvatistan’a ihracatımız 1 milyon 800 bin dolar ithalatımız ise 750 bin dolar civarında. Hırvatistan ile ticari ilişkilerin ise günden güne gelişeceğine inanıyorum”
Hırvatistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Drazen Hrastic ise Kahramanmaraş ve Hırvatistan arasında ticari anlamda ilişkilerin en üst düzeye çıkarılması için bir dizi çalışma planı hazırlayacağını kaydetti.
Toplantının sonunda Büyükelçi Drazen Hrastic’e, KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük tarafından Maraş işi ceviz oyma sandık hediye edildi.   
Toplantıda, KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Korkut Tanrıverdi de hazır bulundu.