Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Hisar Arkeopark alanında yapılan kazı çalışmalarında Osmanlı, Bizans ve Roma dönemlerine ait bulgulara ulaşıldı.

Hisar yada tarihi kale içi olarak bilinen bölgede, Mollagürani Mahallesi Dolaplı Sokak'ta kazı çalışmaları devam ediyor. Hisar Arkeopark sahasında incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Arkepork projesinin Bursa’nın tarihi geçmişini gün yüzüne çıkartacağını söyledi. Kazı çalışmalarında Osmanlı, Bizans ve Roma dönemlerine ait çok önemli bulgulara ulaşıldığını ifade eden Dündar, “Büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalar sonunda, belki de kentimizin bilinen tarihinin çok daha öncesine inilerek, tarih belleğimizi yeniden oluşturacağız. Şu anda, Osmanlı, Bizans ve Roma dönemini kapsayan bulgular ışığında araştırma ve kazı çalışmaları devam ediyor.” dedi.

Çalışmalarının yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını, bölgede kamulaştırma işlemlerinin yüzde 80 oranında tamamlandığını ifade eden Dündar, şu bilgileri verdi: “Kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı alanlarda kazı çalışmalarımız devam ediyor. Hisar mahallesinin bulunduğu bölgenin tamamı, aslında bu proje çerçevesinde bizim çalışma alanımızı oluşturuyor diyebilirim. Son olarak, Roma dönemine ait tuğla zemin, kazı ekiplerimiz tarafından gün yüzüne çıkartıldı. Önemli bir yapı parçasına ait olduğu tahmin ediliyor. Bir hamamın mı yoksa bir çarşının parçası mı bilinmiyor. Tuğla zeminin mahiyeti, daha sonra yapılacak çalışmalarla netlik kazacak.”

Dündar, Hisar Arkeopark’ın, Bursa’nın tarih belleğinin yeniden oluşturulmasına öncülük edeceğini sözlerine ekledi.