TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "4 siyasi partinin hiç birisine hükümet kurma hakkını vermedi bu halk. 4 siyasi partiye dedi ki 'Koalisyon yapın' İnşallah da bu koalisyona 4 siyasi partimizin içerisinde bunun da bir an önce yapılmasına ihtiyaç var. Zaman kaybına vaktimiz yok. Bir an önce koalisyon hükümeti kurulması gerekir" dedi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen geleneksel iftar programına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'deki ekonomideki sorunların giderilmesi adına bir an önce koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğine dikkat çekti. Ticaret ve sanayi Odası tarafından düzenlenen iftar programına; TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte Zonguldak'ın 5 milletvekili, ilçe ve belde belediye başkanları, çevre il ve ilçelerin ticaret ve sanayi oda başkan ve yöneticileri ile davetliler katıldı.

İftar sonrasında katılımcılara hitaben konuşan TOBB Rifat Hisarcıklıoğlu, 7 Haziran seçimlerinde en büyük irade olan halkın hiç bir partiye tek başına iktidar olma hakkını vermediğini ve koalisyon yapılmasına dair oylarını kullandığını söyledi. Vakit geçirmeden hükümetin kurulmasının gerektiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "7 Haziran'da millet kararını verdi. En yüce karar merci nedir? Demokrasinin geldiği en son noktada seçimler. Seçimler geldiğinde de 7 Haziran seçimlerinde millet de kararını verdi. Biz bir an önce bunun gereği olarak 7 Haziran' da çıkan tablonun sonucu olan 550 milletvekilimize sorumluluğu devrettik. 7 Haziran'a kadar yetki bizdeydi. 7'sinde mührü bastık ve yetkiyi Meclis'e devrettik. Bundan sonra onlar bir an önce gereğini yerine getirmeleri lazım. Nasıl en yüksek irade halksa, halk da bu iradeyi yeri gösterdi. O zaman bunun gereğinin yapılmasını istiyoruz. Gereği nedir? 4 siyasi partinin hiç birisine hükümet kurma hakkını vermedi bu halk. 4 siyasi partiye dedi ki 'Koalisyon yapın' İnşallah da bu koalisyona 4 siyasi partimizin içerisinde bunun da bir an önce yapılmasına ihtiyaç var. Zaman kaybına vaktimiz yok" şeklinde konuştu.

Çevre ülkelerde yaşanan birçok olumsuzluğun Türkiye'ye de yansıyacağına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Ukrayna'daki Kırım topraklarına yapılan işgalle ilgili olarak konuşmasına devam etti. Türkiye'de 2002 ile 2009 yılları arasındaki yüzde 7 olan büyüme oranının 2009'dan sonra yüzde 2'lere kadar düştüğünü, bunun da sebebinin 2010 yılından sonra her yıl yapılan seçimler olduğunu söyledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Koalisyonun bir an önce yapılması gerekiyor. Ekonomimizde de çok büyük meselelerimiz var. Bakınız değerli dostlarım. Biz her yıl yüzde 7 büyüyorduk. 2002'den 2009'a kadar her yıl yüzde 7 büyüdük. Müthiş bir başarı hikayesi, başarı hikayesi yazdık. Şimdi büyüme oranı nereye düştü biliyor musunuz? Yüzde 2 - 2 buçuklara. Yüzde 3'ü bile konuşamaz hale geldik. Bu neyin göstergesi? Türkiye yüzde 3 büyüyor. Ama rakiplerim yüzde 7 büyüyor. Ben bir adım atıyorum, rakibim iki adım atıyor. Ben de bu iki adımı atıyordum. Sebebi nedir? Ekonomideki gereken reformları bir türlü gerçekleştiremedik. Niye gerçekleştiremedik? 2010'dan sonra her yıl seçim vardı. Seçimin olduğu dönemde bunları yapamazsın. Yapısal reform yapamazsın. Yapısal reform acil reçetedir. Toplumun bir kısmını rahatsız eder. Hiç bir siyasetçi de tam seçim döneminde iken yapısal reformları yapamaz. Biz bu kapsamda artık önümüzde 4 yıl seçim yok diyoruz. Bir an önce ekonomideki gerek işlerin yapılması için, gerekse bakınız Yunanistan deprem yaşadı. Avrupa'daki sıkıntı hala devam ediyor. Amerikan Merkez Bankası 'Faizleri arttıracağım' diyor. Bunların hepsinin Türkiye'ye yansıması var. Onun için hızlı bir hükümet olmazsa olmazımızdır" ifadelerini kullandı.

Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, yönetim kurulu adına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na hediye takdim etti.

Hisarcıklıoğlu ise iftara katılan siyasi partilerin milletvekilleri ve TSO yöneticilerine 'Dede Korkut' kitabı hediye etti. Hisarcıklıoğlu, Ereğli'den sonra Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası'na gerçekleştirdiği kısa ziyaretinden ardından Ankara'ya döndü.