Mersin’in Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,
hizmet binasının açılışına gerçekleştirdi.

Hisarcıklıoğlu, bina girişinde Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Doğan, yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Açılışta konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Başkan olduğumdan sonra bir hedef koyduk. Fiziki şartların iyileştirilmesi, yaşanabilir ve hizmet verebilir hale gelmesiydi. Silifke bu fiziki şartları düzelterek böyle modern bir hizmet binasına kavuştu. İkinci etapta hizmet kalitesini arttırılmasını istiyoruz. O andan itibaren Silifke Ticaret ve Sanayi Odası bu sürece canlarıyla başlarıyla dahil oldu." dedi.

Hisarcıklıoğlu, dünyaya ün salmış Silifke yoğurdunun Yunanlılara kaptırıldığını belirtirken şunları kaydetti: “Yoğurdumuzu var ama yoğurdu markalaştıramadık. Silifke yoğurduyla karşıladınız beni. Halk oyunları Silifke yoğurdu müziği eşliğinde oynadı. Masamda da yoğurt yedim yoğurt güzelde ama yoğurdu markalaştıramadık. Yoğurdun markasını sadece Silifke değil Türkiye kaybetti. Ben yurtdışını çok gezen bir kişiyim batıda hiç kimse yoğurdu bilmiyor. Ama şuanda dünya da yoğurt diye satılıyor. Amerikan pazarının yüzde 30'u bir Türk’ün elinde. Ama o Türk’te bu yoğurdu gırik yoğurt diye satıyor. Türk yoğurdunu Yunan markası adı altında satıyor. Bu bizim yoğurdumuzu atalarımız olan Yörüklerimizin alıp getirip bu Anadolu’ya kazandırdığı bilse. Bizim kazandırdığımız bir ürünü kaptırdık şuan. Silifke denilince akla ilk önce yoğurt gelir bugüne kadar markalaştırılamamış ama en azından marka tescilini almamız lazım. Benim babaannem eskiden yoğurdun içine meyve katar getirirdi şimdi Fransız satıyor meyveli yoğurdu. Onların getirdiği meyveli yoğurdu yiyoruz. Kendi değerlerimize sahip çıkamazsak o zaman kaybeden oluruz. Değerlerinize sahip çıkıp yaptığınız işi de markalaştırırsanız bir liraya sattığınız ürünü on liraya satarsınız. Bu bu kadar basittir”