Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara’daki 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' yürüyüşünde katılanlara teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu, “Her görüş ve düşünceden toplumun tüm kesimlerinden mahşeri, Ankara’nın bugüne kadar görmediği bir kalabalık bugün burada. Farklılıklarımızı değil, ortaklıklarımıza, umut dolu geleceğimize odaklandık.” dedi.

TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, HAK-İŞ, TBB, TESK, TÜRMOB, TÜRKONFED, TEMAD ve TZOB'un aralarında bulunduğu 200'den fazla STK, sendika ve meslek örgütleri, Sıhhiye Meydanı'nda 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' yürüyüşü yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara’nın bugüne kadar görmediği bir kalabalığı gördüklerini ifade etti. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş, Ulus’taki ilk Meclis önünde sona erdi.

“Bugün buraya gelen insanlar devletimizin birliğine ve milletimizin dirliğine sahip çıktılar” diyen Hisarcıklıoğlu, farklı dünya görüşlerine rağmen herkesin bu memleketin sevdalısı olduğunu söyledi. Komşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşman etmek isteyenlere karşı sessiz kalınamayacağını söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Her görüş ve düşünceden toplumun tüm kesimlerinden mahşeri, Ankara’nın bugüne kadar görmediği bir kalabalık bugün burada. Hepinize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Ay yıldızlı bayrakla huzura kastedenlere karşı tek yürek olduklarını göstermek için bir araya geldiklerini söyleyen Rifat Hisarcıklıoğlu, “Toplumsal barışa güç vermek ve kırılan umutları yeniden yeşertmek için buraya geldik. Farklılıklarımızı değil, ortaklıklarımıza, umut dolu geleceğimize odaklandık. Terörü lanetledik. Kardeşliğimize sahip çıktık. Teröre ‘hayır’, kardeşliğe ‘evet’ dedik.” ifadelerini kullandı.

Birinci Meclis önünde yaptığı konuşmada Hisarcıklıoğlu, “Gün demokrasimize sahip çıkma günüdür” diyerek, kardeşliğe zarar verecek her türlü eylemden kaçınılması gerektiğini söyledi. “Hepimiz bu milletin evlatlarıyız” diyen Hisarcıklıoğlu’nun konuşması “kahrolsun PKK” sloganlarıyla kesildi.