Açılış konuşmasını yapan Havza TSO Başkanı Erkan Acar Havza, TSO çalışmaları ile Havza Tarımsal Ürünleri İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin en genç TSO başkanlarından biri olduğunu ve bu yıl Havza TSO'nun 30. yılını kutladığını ifade eden Acar, TOBB'un 81 ilde okullar yaptırdığını belirterek, "OSB'miz içerisindeki sosyal alana 81 ile 81 Okul projesi sonunda Havza Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir teknik lise talep ediyoruz." dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Hisarcıklıoğlu'na Havza hakkında bilgiler verdikten sonra, sözlerine şöyle devam etti: "İlçemiz termal kaynaklara sahip bir ilçe, şu an termal turizme yatırım yapacak iki yatırımcı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bunun yanı sıra her zaman önem ve destek verdiğimiz Havza Tarımsal Ürünleri İşleme ve Tarım Makineleri İOSB'de tamamladığında yatırımcıların Havza'ya yönlendirilmesinde desteklerinizi bekliyoruz."

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise Havza TSO'nun 30. yılında Havza'da olmaktan mutlu olduğunu ve ilk kez geldiği 2001 yılından bu yana Havza'nın hızlı bir şekilde değiştiğini gözlemlediğini belirterek, Belediye Başkanı Murat İkiz'e hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu, kadın girişimcilerin TSO meclislerinde olması gerektiğini belirterek, "İnşallah 81 ilimizdeki okullarımızı bitirdikten sonra söz, sıra Havza'ya da gelecektir." şeklinde konuştu.

Ziyaretin son bölümünde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza TSO Başkanı Erkan Acar ve Meclis Başkanı Mustafa Başaran'a çeşitli hediyeler verdi. Acar ise Hisarcıklıoğlu'na Havza Atatürk Evinin alüminyum rölyef tablosunu hediye etti.