Hitit Üniversitesi’nde 2014-2015 mezuniyet töreninde 3 bin öğrenci okullarına veda ederek hayata adım attı. Sevinç ve hüznün bir arada yaşandığı törende öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyeti kutladı.

Çorum’da 2006 yılında kurulan Hitit Üniversitesi, 6. mezunlarını uğurladı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen mezuniyet töreni yine Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda yapıldı. Törene; AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkanvekili Ahmet Yabacıoğlu, Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Metin Özbek, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, davetliler ile 10 binden fazla kişi katıldı.

Üniversitenin fakülte ve yüksekokullarından mezun olan 3 bin öğrencinin geçiş töreninde aileler büyük heyecan yaşadı. Çocuklarının mutlu anını fotoğraflamak için birbiriyle yarışan öğrenci yakınları, coşkulu alkışlarla geçişi renklendirdi. Halk oyunları gösterilerinin ardından üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin sergilediği jimnastik gösterileri büyük beğeni topladı.

Mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yapan üniversite birincisi maliye bölümü öğrencisi Samet Tak, duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Hitit Üniversitesi’nin uluslararası arenada hak ettiği yere geleceğini vurguladı. 2006 yılında kurulmuş olmasına rağmen kısa sürede tercih edilen bir üniversite haline geldiklerini söyleyen Alkan, “Üniversitemizi tercih eden her öğrenciyi üstün bir akademik performansla mezun edebilmek için gerekli tüm altyapıyı oluşturmaya çalıştık. Hitit Üniversitesi’ni Çorum’un dünyaya açılan kapısı haline getirmek için gayret gösterdik. Verilen destekler ve mezun sayımızın artmasıyla birlikte başarı grafiğimizi hızla yükseltmeye devam ederek, ulusal ve uluslararası arenada hak ettiğimiz yere hızla ulaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından fakülte ve yüksekokullar arasında not ortalamasıyla dereceye giren en başarılı 3 öğrenciye ödülleri verildi. Lisans bölümleri arasında İİBF Maliye Bölümü öğrencisi Samet Tak birinci, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi Ramazan Gargi ikinci, İlahiyat Fakültesi’nden Rüveyda Sena Özkan üçüncü oldu.

Ön lisans bölümleri arasında ise birinci Büro Yönetimi ve Yönetici Sekreterliği Bölümü öğrencisi Tuba Eral, ikinci Elektronik Teknolojisi Bölümü öğrencisi Yasin Selçuk, üçüncü ise Sungurlu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Mine Sözkesen oldu. Ardından fakülte ve yüksekokullarda ilk üçe giren öğrencilere ödül ve diplomaları verildi. Programda ilk mezunlarını veren Tıp Fakültesi öğrencileri hep birlikte yemin etti.

Tören sonunda öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetin tadını çıkardılar. Havai fişek gösterisiyle renklenen tören eğlencenin ardından sona erdi.