Bitlis'in Hizan ilçesinde kaymakamlık, HDP’li ilçe belediyesi dahil ilçedeki tüm iş makinelerine el koydu.

Bitlis’in Hizan ilçesinde dün Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hizan Demokratik Halk Meclisi, Kurdi-Der, Demokratik Emek Kongresi (DEMEK), Kadın Meclisi, KJA, Meyader, Dem-Genç, Yerel Yönetimler ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından 'özyönetim' ilan edilmesi ile harekete geçen Hizan Kaymakamlığı güvenlik gerekçesiyle HDP’li ilçe belediyesi dahil ilçedeki tüm iş makinelerine el koydu.

Daha öncesinde özerlik ilan edilen bazı bölgelerde iş makinelerinin hendek kazma ve yol kapatma gibi eylemlerde kullanılmasının görülmesi üzerine Hizan’da da böyle bir sıkıntının önüne geçme ve güvenliği sağlama amaçlı Hizan Kaymakamlığı’nın talimatıyla polis tarafından ilçedeki tüm iş makinelerine el konuldu. İş makinelerine el konulmasının ardından ise ilçede özyönetim ilan eden bazı partililerin evlerine baskınlar yapıldı.

Örgütün ve HDP'li belediyelerin yeni taktiği üzerine Bitlis'in Hizan Kaymakamlığı harekete geçti. Hizan'da bu sabah bazı evlere baskınlar düzenledi. Ev baskınlarında Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Kader Sönmez gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öte yandan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, son günlerde ilçede artan saldırılar nedeniyle güvenlik önlemleri arttırıldı.