Kaynak Holding tarafından Konya'da düzenlenen 'Kültür Günleri' yerli ve yabancı çok sayıda ilahiyatçı yazar, mütefekkirin katılımıyla başladı. Konya Sema Diyalog Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kültür Günleri'ne katılan İslam aleminin önde gelen mütefekkirleri, Hizmet Hareketi'nin artık Türkiye'ye ait bir hareket olmaktan çıkıp dünyanın ve İslam aleminin hareketi haline geldiğini vurguladı.

Konya'da düzenlenen iki günlük Kültür Günleri'nin ilk gün programları mehter konseriyle başladı. Programın yapıldığı salonu dolduran dinleyicilerin ilgiyle dinlediği mehter konserinin ardından, Arap alimlerinin konuşmacı olarak katıldığı Hira Paneli'ne geçildi. Panelde Lübnan, Sudan, Fas gibi değişik ülkelerden İslam aleminin yakından tanıdığı alimler konuştu.

'Hizmet Okumaları' başlığı altında gerçekleştirilen panelde konuşan Faslı alim Prof. Dr. Nurettin Lahlu, "Hizmet insanları gece gündüz çalışıyorlar, Allah (cc) yolunda koşturuyorlar, infakta bulunuyorlar. Hoşnutluğu da yalnız Allah'tan (cc) bekliyorlar. Bu hizmet artık sizin değil tüm İslâm aleminin derdi oldu." şeklinde konuştu.

Sudanlı alim Prof. Dr. Hasan Mekki ise "Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi dünyada ödüller alırken, biz, bütün dünyada Hizmet'i var gücümüzle anlatmalıyız." dedi.

"Dün gece bir deli ile tanıştım." cümlesiyle konuşmasına başlayan Lübnanlı alim Prof. Dr. Basim İtani ise "Tam Allah aşkıyla yanmış bir deli iş adamı. Bana dedi ki '10 evladım olsa 10'unu da dünyanın en uzak noktası bile olsa 'Hizmet' için gönderirim.' Alllah için, peygamber için, İslam için, insanlığın kardeşliği ve barışı için böylesine fedakarca koşturan insanların varlığı, barış ve huzur dolu bir dünya adına ümidimizi büyütüyor." şeklinde konuştu.

Organizasyon heyeti, panelin tamamlanmasının ardından konuk panelistlere çiçek ve plaket takdimi ile teşekkür etti. Konya Kültür Günleri programı, ilahiyatçı yazar Numan Yiğit'in 'Mesuliyet Şuuru', ilahiyatçı yazar Ali Demirel'in 'İffet Yahu' başlıklı konferansları ile devam etti. Programın ilk günü, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil'in verdiği 'Gönüllüler Hareketi' başlıklı konferansla tamamlandı.