Fethullah Gülen Hocaefendi, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için taziye mesajı yayınladı.

Mesajında, merhum Cumhurbaşkanı'nın devlet adamlığı, üslubu ve ülkeye hizmet edenlere destek verdiğini vurgulayan Hocaefendi, Demirel'in aile fertleri ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Fethullah Gülen Hocaefendi, taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Yarım asrı aşan tecrübesiyle siyasi hayatımıza renk katmış, milletiyle aynı dili konuşmuş, zor dönemlerde mağduriyetler yaşamasına rağmen mutedil davranmayı bilmiş; devlet adamlığı, kıvrak zekası ve nezaketi ile muhalif siyasi düşüncelere sahip olanların da saygısını kazanmış, devletin farklı kademelerinde aldığı görevlerle ülkemize kalıcı hizmetlerde bulunmuş, milletimizin yurtdışında açtığı Türk Okulları ile iftihar etmiş ve hemen her ülkeye mektuplar yazarak onlara destek olmuş Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel'e Cenab-ı Allah'tan rahmet ve merhamet niyaz eder, milletimize, aile fertlerine, kardeşleri Şevket Demirel Bey'e, Sayın İlhan Kesici Bey'e, dost ve sevenlerine başsağlığı dilerim."