Fethullah Gülen Hocaefendi, geçen hafta Cuma günü Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için taziye mesajı yayınladı.

Çakıroğlu’nun yakınlarına başsağlığı dileyen Hocaefendi, taziyesinde şu ifadeleri kulandı: “Millet olarak sağduyu ve güvene her zamankinden çok muhtaç olduğumuz bu günlerde, maalesef kin ve nefretin akıl, sağduyu, sevgi ve müsamahanın önüne geçtiğini görüyoruz. Topluma hoşgörü ve itidal telkin etmelerini beklediğimiz insanların, keskin bir dille kamplaşmayı her geçen gün biraz daha teşvik ettiği bu süreçte, gencecik evlatlarımızın acı haberlerini alıyoruz. Son olarak, Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun menfur bir cinayet sonucu hayatını kaybettiğini öğrendim. Kendisine Cenab-ı Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyor; kederli anne babasına, yakınlarına sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum.”

Taziyesinde gençlere kavga ve nefretten uzak durmaları çağrısında bulunan Fethullah Gülen Hocaefendi, “İstikbalimizi kurma yolunda yürüyen gençlerimizin kavgadan ve nefretten uzak; özgür ve müreffeh, barış ve kardeşlik içinde yaşaması için herkesin üzerine düşen gayret ve sorumluluğu yerine getirmesini dileyerek, milletimizin birlik ve selameti için Cenab-ı Allah'a dua ve teveccüh ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.