Merkez Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum milletvekili adayı Metin Hacımustafaoğlu, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin varlığıyla Türkiye'yi şereflendiren alperen olduğunu söyledi.

Hacımustafaoğlu, Hizmet camiası ve Hocaefendi'ye yönelik suçlamaların akılla, vicdanla, hukukla bağdaşmadığını ifade etti. Hocaefendi'nin ve camianın ülkenin onuru haline geldiğini kaydeden Metin Hacımustafaoğlu, "Dünyada 160 ülkede açmış olduğu okullarda Türk Bayrağı'nı dalgalandırmakta, Allah'ı ve Hz. Muhammed'i tanıtıp sevdirmektedir. 160 ülkede köfteci dükkanı açamayanların Türkiye'nin, Türk insanının prestiji, iftiharı olan okulları kapattırmak istemesi akıl tutulmasıdır. Muhterem Hocaefendi Türkiye'ye, Erzurum'a şan, şeref getirdi. Türkiye'yi şereflendiren Hocaefendi milletçe onur duyduğumuz bir alperendir. Türkiye'de psikolojik saldırılara maruz kalan muhterem Fethullan Gülen Hocaefendi, dünya ülkelerinde saygın din alimi olarak itibar görmektedir." dedi.

Merkez Parti Genel Başkan Yardımcısı Hacımustafaoğlu, hükümetin çözüm sürecini ülkede Türkler ile Kürtler arasında kardeş kavgası varmış gibi kamuoyuna yansıttığını, bunun ise milli çözülmeyi beraberinde getireceğini dile getirdi.