Kahramanmaraş Azerbaycan Kültür ve Dayanışma  Topluluğu Başkanı Tural Şahbazlı, "Sözde soykırım iddialarını karşı birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek gerçek soykırım olan 'Hocalı'yı her platformlarda dile getirmeliyiz" dedi.

Şahbazlı, Hocalı katliamının 22. yılı dolayısıyla Özel İdare İş Merkezi önünde yaptığı açıklamada, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün 'Hocalı Soykırımı'nı Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirdiğini belirtti.

Hocalı'daki soykırımın Rusya'nın 366. motorize piyade alayı desteğindeki Ermeni birlikleri tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Şahbazlı, Ermeni askerlerinin 22 yıl önce 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere 613 kişinin toplu şekilde hunharca ve işkencelerle katledildiğini anlattı.

Cesetler üzerindeki incelemelerde bir çoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının kesildiği, hamile kadınlar ve çocuklarında işkencelere maruz kaldığı ortaya çıktığını ifade eden Şahbazlı, "Ermeniler, sözde soykırımının 100. yılı nedeniyle yoğun çalışma içine girdi. Bizler de sözde soykırım iddiasına karşı birlik ve beraberlik içinde hareket ederek gerçek soykırım olan Hocalı'yı her platformda dile getirmeliyiz" dedi.

Hocalı katliamının Azerbaycan'ın yanı sıra tüm Türk dünyasını ilgilendirdiğini anlatan Şahbazlı, şöyle konuştu:

 "Dinine, ırkına ve milli kimliğine bakılmaksızın adalet tarafında olan herkes Hocalı'daki soykırımı yapanların ceza almaları için elinden gelen desteği göstermelidir. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ayrılmaz parçası olan ve Ermeniler tarafından işgal edilmiş topraklarda haysiyetsizce yapılanlara, Doğu Türkistan'da yaşanan işkencelere, Kerkük'te ve Suriye'de yaşanan katliamlara, Güney Azerbaycan'daki baskı ve zulme göz yummayarak insanlığa karşı bir suç olan bu vahşilikleri unutmamalı ve unutturmamalıyız."