Eskişehir’de Hocalı katliamının 23. yılında şehitler adına fidan dikildi, hatıra ormanı oluşturuldu. Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile Eskişehir Muttalip Mahallesi'nde bir hatıra ormanı kuruldu. Toprak işlemesi ve fidanların temini Orman Bölge Müdürlüğü'nce yapılan sahada bir araya gelen dernek üyeleri fidanları toprakla buluşturdu. Fidan dikim törenine Azerbaycan’dan gelen Hocalı Soykırımını Tanıtma İçtima-i Birliği üyelerinden bir grup da katıldı.

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavit Aydın, günün anısına Hocalı Soykırımını Tanıtma İçtima-i Birliği Başkanı Şamil Sabiroğlu’na bir plaket verdi. Fidan dikim törenine Orman İşletme Müdürü Akın Akman ve ekibi de katıldı. Törende bir konuşma yapan Şamil Sabiroğlu, "Biz bir millet iki devletiz. Yarın biz buradan gideceğiz. Hocalı'da katledilen 613 şehidimiz için diktiğimiz 613 fidan size emanet. Türkiye’nin Azerbaycan’a hep destek olmasını istiyoruz. Merhum Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘sevinciniz sevincimiz, kederiniz kederimizdir’. Hocalı'ya ve Karabağ’a destek olduğunuz için hepinizden Allah razı olsun." dedi.

Konuşmanın ardından, sahaya dağılan misafirler fidanları dikti, Türk ve Azeri bayraklarını açarak fotoğraf çektirdi. 1992 yılının 26 Şubat gecesi Ermeniler, Hocalı'da resmi kayıtlara göre 613 masum Azeri Türkünü şehit etmişti.