Hollanda'da De Brug ve Animo vakıflarının organizesini yaptığı 9 farklı ülkeden 23 vakıf ve kurum katıldığı 3 gün süren Samen Saens festivalini 25 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı.

Samen Saens festivaline ev sahipliği yapan Zaanstad Belediye Başkan Yardımcısı Rita Visscher, farklı kültürlerin buluşmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Visscher, “İtiraf edeyim ki böyle geniş katılımlı bir festival beklemiyordum. Gelecek yıllarda aynı birlikteliği arzuluyorum. Bu amaçla beyaz barış güvercinlerini gökyüzüne salıyorum.” dedi.

Festivalin organizasyon komitesi üyelerinden Murat Gönenç, bu programı farklı kültürlerden insanları bir festival şemsiyesi altında buluşturmak için hazırladıklarını söyledi.

Animo Vakfı Başkanı Aycan Çalışkan ise “Vakfımız 1999 yılında üniversite öğrencileri ve işadamları tarafından kuruldu. Ağırlıklı olarak entegrasyona yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında çocukların ev ödevlerine yardım sağlıyoruz, toplantılar, seminerler ve geziler organize ediyoruz. Bu yıl Samen Saens ismi altında çok kültürlü bir festival yaptık. Yoğun ilgi gördü. Burada 30’a yakın stant yer aldı. Özellikle çok farklı etkinlikler gerçekleşti. Festivale Hollandalılar da yoğun ilgi gösterdiler. Beraber yaşama adı altında bir tema oluşturduk.” şeklinde konuştu

Fuarı gezenler arasında yer alan Hollanda Genç İşadamları Federasyonu Başkan Yardımcısı Vecih Er, “İlk defa çeşitli kültürlerin bir araya geldiği bir program görmüş olduk. Çünkü klasik festivallerin dışına çıkılmış. Hintliler, Surinamlılar, Hollandalılar ve Türkler zengin kültürlerinden birbirinden güzel örnekler sergileyerek dostluk bağlarına güç kattılar.” ifadesini kullandı.