Hollanda'da Rotterdam Charlois İlçe Belediye Meclisi üyesi Zeki Baran kente Misafir İşçi Anıtı’nın dikilmesine verdiği katkılarından dolayı kraliyet nişanına layık görüldü.

Rotterdam'da iki dönem Büyükşehir, bir dönem de Charlois İlçe Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Zeki Baran’a kraliyet nişanı Rotterdam Belediye Sarayı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb tarafından takıldı. Törende kentte toplumsal hizmete katkılarından dolayı çeşitli kişilere de kraliyet nişanları takıldı.

ABOUTALEB: HERKESE YARDIM EDEN BİR İNSAN

Rotterdam Anakent Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, özverili çalışmaları dolayısıyla Zeki Baran'ı tebrik etti. Aboutaleb, "Zeki Baran takip ettiğimiz kadarı ile herkese yardım eden bir insan. Rotterdam'da misafir işçi anıtına katkı yapan bir insan. İşçi Partisi'nde de halkın içerisinde önemli bir insan." dedi.

Aboutaleb, genç nesillere daha iyi ve yaşanabilir bir Rotterdam bırakmak için tüm fertlere görev düştüğünü söyleyerek ödül alanların hepsini yürekten kutladığını söyledi.

BARAN: NİŞANI TÜM TÜRKLER ADINA ALDIM

Zeki Baran ise bu madalyanın Hollanda'daki Türk toplumunun hakkı olduğunu söyledi. Baran, "İnsan topluma bir katkı sağladığı zaman demek ki birileri tarafından bunlar görülüyor. Bizler Hollanda'da ev sahibiyiz. Bizler ev sahibi gibi davranıyoruz. Sorumluluklarımızı biliyoruz. Elimizden geldiği kadar, şikayet etme yerine, çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız da toplum tarafından olumlu karşılandığından dolayı Kraliyet Nişanı verilmesi ile yılların vermiş olduğu yorgunluğu unutmuş olduk. Toplumumuz, şahsım, eşim ve çocuklarım adına gurur verici bir durum." dedi.

Rotterdam belediyesinde ki Kraliyet Nişanı törenlerinde Zeki Bran'ı ilk tebrik edenler arasında İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Yasemin Çegerek'te yer aldı. Cegerek, bu anlamlı ödülü almasından dolayı Zeki Baran'ı tebrik ederek başarılar diledi.