Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink hakkında sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlar nedeniyle açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yaklaşık bir saat süren ilk duruşmanın ardından dava 13 Nisan’a ertelendi.

Diyarbakır’da yaşayan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink hakkında ‘Terör örgütü propagandası’ iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istenen Geerdink, hakim karşısına çıktı. Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün de izlediği duruşma yaklaşık 1 saat sürdü.

Mahkemeye mütalaasını sunan savcı, iddianamede 6 yıl hapis istediği Geerdink için bu kez beraat talep etti. Terör örgütü propagandası suçunun yasal unsurlarının oluşmadığını, Cemil Bayık röportajının gazetecilik faaliyeti olduğunu, Facebook ve Twitter’daki paylaşımlarının da kendi kişisel görüşleri olduğunu belirten savcı, Hollandalı gazetecinin beraatini istedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 13 Nisan’a erteledi.